20 februari 2019
Renault Talisman Estate

Forum Renault Talisman Estate

Reacties van eigenaren

  

, datum: 17 december 2018

Ervaring met auto: Het is een Initiale Paris en erg luxe uitgevoerd. Hij rijdt erg zuinig en de automaat functioneert naar behoren. Waar velen klagen over de R link 2, ervaar ik deze klachten niet. Misschien omdat ik alles instel voordat ik wegrijd. Het 4Control systeem werkt prima en de auto ligt als een huis op de weg. De stoelen zijn comfortabel en oneindig in te stellen. De auto is van binnen erg stil. De kleine tank levert met deze diesel geen problemen op. Minpunt is dat de handsfree functie slecht werkt: zeker na de installatie van een wegklapbare trekhaak. Ik was al behoorlijk tevreden met de kwaliteit van de Laguna 3, maar deze auto legt de ladder een heel stuk hoger.

Ervaring met verkoop: Prima service.De auto is gekocht in Guéret in Frankrijk.

UitvoeringTCD 1.6 160 Pk
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 2 juli 2018

Ervaring met auto: Ik heb de auto, een Initiale Paris, pas een week. Ik woon in Frankrijk en heb hem daar gekocht. Na vier uur kreeg ik een melding dat er problemen waren met de luchtverontreiniging. Dus terug naar de garage. Na twee uur bleek een zekering kapot. Die werd vervangen. Wij weer trots op weg. De volgende dag helaas weer dezelfde melding. Prima ontvangst door garage Renault in Gueret. We kregen onmiddellijk een spiksplinternieuwe Koleos te leen. De volgende dag werd ik gebeld dat de oorzaak van de storing gevonden was. Bij de montage van de auto was een draadje losgetrokken in de stekker van een sonde van het roetfilter. De dag daarop melde men ons dat het onderdeel was vervangen en de wagen gedurende 100 km was uitgeprobeerd. Bij de aflevering werd mijn echtgenote een prachtig boeket aangeboden, met excuses voor het ongemak.

De service van Renault is prima. De wagen rijdt prima. Hij is fluisterstil, schakelt soepel (automaat), en rijdt zoals je van een auto uit deze prijsklasse mag verwachten. Het R-link2 systeem werkt prima, al vraagt het enige gewenning. De navigatie van TomTom is prettig en overzichtelijk. Het bijwerken van de kaarten is drie jaar gratis. De rijeigenschappen zijn tot in het oneindige persoonlijk in te stellen. Dat is even wat werk, mazar dat doe je maar een enkele keer. De stoelen zitten prima.

Alle veiligheidsvoorzieningen, adaptive cruisecontrol, dode hoek waarschuwing, lane warning, etc. werken foutloos. Het head up display is werkelijk een grote verbetering.

Tot nu toe ben ik heel tevreden over de wagen.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Een klein elektronische storing direct na de levering werd snel en adequaat verholpen.

Ervaring met verkoop: De wagen is gekocht bij een Franse Renault dealer (Groupe Gibaud) in Gueret. Ik was al heel tevreden over de verleende service bij mijn vorige auto, een Renault Laguna, en dat is een beslissende factor geweest bij mijn keuze. De verkoper was prima op de hoogte, lichtte ons prima voor, en verkocht de auto voor een prima prijs.

UitvoeringTCI 160
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Sergio. Pereira, datum: 31 juli 2018

Antwoord: ik rij sinds mei 2017 met een Talisman estate 200TCE. Heerlijk rijdende auto, maar de versnellingsbak blijf een probleem wanneer je in sportmodus vanaf stilstand optrekt krijg je een klap in de rug. Niet eens met weinig gas geven. Zelfs de koppeling van de automaat is al vervangen, maar het heeft niet geholpen. Advies van Renault technische dienst is 2 seconden te wachten wanneer je de voet van de rem haalt... ofwel je staat 2 sec stil voor een verkeerslicht of bij een kruising oversteken. Kan niet! Net een week werkelijk alle deuren en motorkap gesteld door de plaatwerker omdat ze zowat allemaal scheef stonden t.o.v. elkaar. De dealer is gewoon ongeevenaard goed en Renault NL een uitstekende klantenservice. De fabriek echter heeft denk ik aan de beaujolais primeur gezeten toen de auto in elkaar werd gezet.

 
Reactie van: Pphtimmermans, datum: 26 januari 2019

Antwoord: Talisman 1.4 D is helaas bij de eerste -6 C, niet meer te starten. Oorzaak het D opstart probleem. Er was geen sprake van ijs of sneeuw alleen vrieskou. Hoop dat het verbetert kan worden zodat het niet meer terug komt.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!