18 juli 2018
Feedback
 

Forum Renault Laguna II

Reacties van eigenaren

  

, datum: 5 maart 2013

Ervaring met auto: Iedere auto heeft wel iets, jaren Volvo gereden was ook niet alles, onderhoud is wel belangrijk, maar dat is ook ieder merk.
Ben tot nu toe tevreden met de bolide, rijd soepel, gemiddeld 1 op 13, redelijk veel comfort voor een relatief lage aanschafprijs.
Koop hem wel met garantie.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Geef op tijd zijn beurten.

Ervaring met verkoop: Gekocht bij Bochane groep in Bilthoven, zeer prettige ervaring daar. Prima auto voor een prima prijs.

Reageer Nieuw
Uitvoering18 16V Dynamique
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand134.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 30 december 2012

Ervaring met auto: Bij hard rijden door de bocht dweilt hij weg, of breekt hij uit. Is dit normaal? Wie heeft daar antwoord op. Pas alles vernieuwd, distributie riem enz.

Reageer Nieuw
Uitvoering3.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand250.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort3
Motor10
  
  

, datum: 29 juni 2012

Ervaring met auto: Neem geen automaat; bij terugschakelen tussen 30 en 0 km is er iets mechanisch niet in orde. De dealer heeft alle elektronische componenten laten vervangen bij autrans onder garantie maar klacht blijft.
Klimaat controle airco werkt slecht, met airco aan handbediend wordt koud dan weer lauw is op nieuw afgeregeld links en rechts en op nieuw gevuld en nog steeds niet goed en op automatische stand even slecht en bij ventilator op max. hinderlijke fluittoon. Garage weet niet wat te doen kost geld voor hen, voorgesteld om hen 3 maanden met de laguna te laten rijden of een andere auto te kopen en deze terug te geven word overlegd met directie, wacht op antwoord.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Is een goede garage staan altijd klaar als er iets is, kom er al jaren met mijn Renault, goed personeel jammer dat Jan de werkplaatschef naar Zoetermeer is gegaan.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.8 Techline
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand52.368 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 25 juni 2012

Ervaring met auto: Het is mijn tweede Laguna. Eerste is van 1998 met 400.000 Km op de teller. Laguna 2 heeft enkel een probleempje met trillend stuur als de auto stilstaat. Probleem kunnen ze niet oplossen bij dealer. Heeft iemand ervaring en kan mij advies geven?

Nieuw
Uitvoering1.8 16 V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand150.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Ian_helsen3, datum: 10 november 2012

Antwoord: rolagers + spinbouten vervangen!

Veel voorkomens probleem bij alle franse wagens.

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 30 januari 2012

Ervaring met auto: Ik vind het tot nu toe een zeer betrouwbare auto. Veel comfort ook!

Ervaring met verkoop: Gekocht bij Duyvis automotive Hoogeveen! Erg goede service en vriendelijke, eerlijke eigenaar!

Nieuw
Uitvoering1.8 16v Tech Line
Brandstoflpg
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand175.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Kosterw, datum: 31 mei 2012

Antwoord: Antwoord: Beste foremleden,
Kan een Renault Laguna 2.0 Expression ph2 van juni 2005 met 40000km kopen.
Kenteken:56RNKN.
Hebben deze Laguna's ook die problemen met die elektronica of zijn er nog andere klein of grote problemen met deze auto te verwachten. Hoor alleen maar dat ik uit moet kijken met Laguna's van 2001 -2005.

Reageer
  

, datum: 4 oktober 2011

Ervaring met auto: Laguna met LPG gekocht met 106.000 km erop. Nu op 188.000 km.
De meters van het dashboard vallen regelmatig geheel weg. Dat is heel irritant. Reparatie zou meer dan 500 euro gaan kosten. Dus niet laten repareren.
Koplampen bij 90.000 km helemaal grauw en dof. Nieuwe laten monteren: 180 euro.
Kleppen laten stellen, dat was het probleem wat de monteur heeft verteld. Heeft de dealer ook meteen maar de 2 bobines, de kabels, en de bougies vervangen, terwijl dit pas allemaal vervangen was en de auto ondanks -18 gr meteen starte. Nee hoor alles was gewoon stuk!?
Bonje met de dealer dus. Kosten 630 euro. Boeven zijn het!
Kabel van de automatische bak gebroken. Kosten 375 euro
Waterpomp kapot. Met nieuwe riem en rol 398 euro
Linker Motorsteun niet afgebroken maar de moer was los gelopen en donderde de motor onder het rijden bijna op de grond. Rara hoe kan dat? Daardoor ook de linker homokinetisch kopp. stuk: 350 euro.
Kleppen vonden een LPG installatie niet prettig (niet geharde kleppen en zitting).

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Als je in de buurt van Kampen woont ga dan eens een kijkje nemen bij Car Care Total. Deze man zal je NOOIT belazeren. Je kan gewoon bij de reparatie blijven om te zien wat er gedaan wordt. Toppie! Dealers kunnen van mij de boom in.

Nieuw
Uitvoering2.o Automaat
Brandstoflpg
Bouwjaar2001
In bezit3 jaar
KM-stand188.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Frankieboymartie, datum: 8 september 2012

Antwoord: Je kunt op Marktplaats kijken voor een kilometrteller; kost 80 euro en je kunt zelf erin doen.

Reageer
  

, datum: 15 juni 2011

Ervaring met auto: Rijd nu al 3 jaar met de Laguna II 1.8 16v en heb nu ongeveer 44000 km gereden zonder ook maar een keer stil te staan. Mijn RV ruitmechaniek is kapot gegaan maar dat mag vind ik na 10 jaar.
Het gaat nog steeds goed en ben net terug uit Parijs. Natuurlijk laat ik de auto dealer onderhouden en zijn de rekeningen wat hoger dan bij de universeel maar als ik simpel reken... Dagwaarde 2000 euro, ik heb een betrouwbare auto die over 2 jaar nog altijd 2000 euro opbrengt (netjes) en dat wil zeggen dat ik minder kosten heb dan de afschrijving is van een nieuwere auto van hetzelfde kaliber. Ik blijf Laguna rijden en zeg tegen de rest: Oke, Renault heeft de Laguna te snel op de markt gebracht, maar wie de auto echt onbetrouwbaar maakt zijn of is soms wel 1 monteur die geen goed werk aflevert en de kans bij de echt Renault dealer kleiner is dat er met onkunde gesleuteld wordt, blijf ik bij dealer. Als je niet weet hoe iets werkt, hoe kan je er dan aan sleutelen?

Nieuw
Uitvoering1.8 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2001
In bezit3 jaar
KM-stand144.000 km
DealerBoerlage

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor5
  
 
Reactie van: Pascalboonen, datum: 9 september 2011

Antwoord: Ben het niet helemaal eens met jou visie over een monteur die niet goed werk levert. Ik ben zelf ook bezitter van een Laguna 2. Ik heb sinds een paar weken alleen maar problemen staat nu in 3 weken tijd voor de 3e keer bij de Renault garage in Driebergen.
Wat er met mijn laguna aan de hand is weten de monteurs zelfs niet. Ze hebben contact gehad met Renault Frankrijk om het probleem te verhelpen.

 
Reactie van: Pjfhemelrijk, datum: 19 oktober 2011

Antwoord: Vertel eens welke problemen je hebt met je Laguna.

 
Reactie van: Pascalboonen, datum: 20 oktober 2011

Antwoord: De problemen is dat je bij het stoplicht op wilt trekken en dan alle storinglampjes gaan braden, de auto in de nood-loop gaat. Met een reparatie-lijst (van Renault, Frankrijk,) voor monteurs is ondertussen het probleem gevonden en verholpen.

Ik heb een laguna 2 IDE 2.0 16v, dus een directe inspuit. In dit blok heb je een aantal kogeltjes die de benzine regelen. Als 1 van die kogeltjes vastzit, komt er te veel of te weinig benzine in het blok waardoor de auto dus in nood-loop gaat. Ze hebben de kogel los gekregen waardoor de auto als voorheen super rijdt. Ik word regelmatig gebeld door Renault of alles nog goed is en als de problemen weer optreden, kon ik meteen weer langs komen. Net probleem is wel dat dit onderdeel door Nissan word geleverd dus er is een levertijd.

 
Reactie van: Christianhendriks, datum: 22 november 2011

Antwoord: Ik heb zelf ook een Renault Laguna 2.0 IDE. Deze geeft nou ook een inspuitstoring aan als hij warm is.

Mijn vraag is of jou auto het nog steeds goed doet door deze reparatie?

 
Reactie van: Pascalboonen, datum: 22 november 2011

Antwoord: Na de reparatie heeft hij het probleem niet meer gehad. En word nog steeds af en toe gebeld door de Renault dealer Bochanen in Zeist.

Dus als je de zelfde storing hebt dat alle lampjes gaan branden en de auto in noodloop springt, zou ik het zeker laten maken. Bij mij was een nieuw onderdeel niet nodig, was trouwens ook niet leverbaar, moet van Nissan afkomen. Ik heb mijn e-mailadres er voor de zekerheid bijgezet.

Heb nu trouwens wel weer een nieuwe storing: acculampje en stop brandde bij mij als de auto voor een stoplicht staat, maar dat is of de dynamo of de V-snaar. Wordt deze week naar gekeken.

 
Reactie van: Nunes024, datum: 6 juli 2013

Antwoord: Naam: F.Nunes, Datum: 6-7-13
Ik heb hetzelfde probleem dat drie lampjes eerste aan gaan, op dat moment kan ik niet meer gas geven de auto zal vanzelf gaan rijden zodra ik de rempedaal los laat. Pas als de storing weg is, ga ik dan de auto weer controleren. Ga de storing niet weg, dan brandt er de vierde lampje ( lampje in de vorm van motor). Ik was bij de dealer in Breda (INDUMIJ) om de storinr te laten weg halen, kreeg ik te horen dat ze niks gevonden hebben. Bovendien moet 80 euro betalen omdat ze de auto hebben gecontroleerd, en de auto geeft aan op het display dat het onderhoudbeurt nodig is kosten 700 euro plus alles reinigen om de storing op te lossen moet ik kleine 1700 euro erbij betalen. Mijn vraag is wat moet ik doen?

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »