28 september 2021

Forum Renault Clio (2012 - 2019)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 juni 2021

Ervaring met Clio : Ik heb deze auto gekocht bij Stam Bilthoven, iets meer dan 2 maanden geleden. Vanaf dag 1 vertoonde de auto al een probleem in de motor, waardoor de auto continu aan het stotteren en haperen was. Dit hebben ze niet verholpen. Ook zijn ze heel erg klantonvriendelijk. Ik heb al een aantal afspraken gehad waarbij ze mij hebben beloofd de motor te herstellen, maar na elke afspraak hebben ze de motor niet hersteld. Volgens de garage hebben inspectie monteurs vanuit Renault zelf de motor volledig gecheckt maar ook zij hebben totaal niks kunnen vinden. Dit heeft mij erg veel tijd en energie gekost. Inmiddels staat de auto weer te koop. Ik vind het een onprofessioneel gedrag hoe hiermee is omgegaan, let op met de aankoop van een auto. Dit kan veel ellende geven.

Uitvoering1.2tce 120pk Bose
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand54.500 km
DealerStam

Betrouwbaarheid1
Comfort1
Motor1
  
  

, datum: 9 september 2020

Ervaring met Clio : Ik heb problemen met de lak. Na een heel gedoe is mijn motorkap opnieuw gespoten nadat er blaasjes ontstonden en nu 2 jaar later begint het net onder de koplampen te barsten. Zijn er meer mensen die problemen hebben met de lak?

UitvoeringTCe Day & Night
Bouwjaar2015
In bezit5 jaar
KM-stand74.000 km
DealerIndumij

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Mo. Renita. 38, datum: 2 augustus 2021

Antwoord: Ik heb in 2018 gekocht, nu al probleem met de lak!

  

, datum: 6 juni 2019

Ervaring met Clio : Prima auto.

Ervaring met verkoop: Maak een proefrit, koop de auto niet zonder een volledige garantie voor minimaal een half jaar of 15,000 km dan wet je dat de verkoper achter het product staat.

UitvoeringTCe 90 Night And Day
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand56.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 25 oktober 2017

Ervaring met Clio : In het begin een krakende voordeur. Verholpen in de garage. De auto rijdt gemiddeld 1:16,7. In vergelijking met mijn vorige Clio 1.4 automaat 1:10,5 rijdt deze Clio GT 1.2 EDC goedkoop.

Uitvoering1.2 EDC
Bouwjaar2014
In bezit3 jaar
KM-stand36.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  

Op zoek naar een Renault Clio?
bynco heeft er 65 vanaf € 9.298,-

Renault Clio (2012 - 2019)

  

, datum: 15 februari 2017

Ervaring met Clio : We rijden nu enkele maanden met de Renault Clio 0.9 Estate Night Day. Comfort is goed. Bij koud weer snel op temperatuur. Rijeigenschappen zijn sportief zonder te stug te worden. Verbruik is tot nu to 5,2ltr op 100 km. We rijden meestal in de kop van NH en niet sneller dan 110 km/u.

Wat ons opvalt is dat de chromen strips rond de kilometer teller vervelend schitteren bij zonnig weer. Zo scherp dat je er echt last van hebt. Ik rijd zelf vaak met mijn hand voor de tellers om het verblinden tegen te gaan.

Vor de rest hebben we geen enkel min puntje kunnen vinden. Uitstekende auto met zeer veel bagage ruimte. We hebben er al een massief kersenhouten tafelblad van 2 meter bij 1 meter in vervoerd. Geen probleem.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Josvries, datum: 28 september 2017

Antwoord: Wij hebben niet veel geluk met de Clio. Eerst elektronische storingen met de portieren. Toen de accu doorgebrand. Bleek een massakabel te zijn. Vervolgens na 10.000km ratelend geluid. 2 massa vliegwiel defect. Dure reparatie. Vervolgens toen tot 40.000 Km aardig kunnen rijden. Nu weer in garage voor een firmware update van de katalysator. Motor lampje brandde. Volgens dealer lag al de ellende aan de massakabel en hadden we dit moeten ontdekken bij periodiek controleren van de motorruimte volgens boekje. We zijn klaar met Renault

  

, datum: 25 februari 2016

Ervaring met Clio : Geweldige auto, na mijn Opel Corsa is dit een zeer comfortabele en oogstrelende auto, vooral met de R-Link.

UitvoeringTCe 90 Dynamique
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand23.000 km
DealerVelserbeek

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 17 mei 2015

Ervaring met Clio : Doorheen wisselen van baan, raakte indien heerlijke lease auto (Peugeot 508) kwijt en moest er prive een auto worden gekocht. Dat werd een Renault Clio tce Night and Day. Nog geen seconde spijt van gehad. Rijdt comfortabel en zuinig (1 op 19), prima zit en voldoende bagageruimte voor ons tweeën. Navi werkt snel en telefoonontvangst is prima. Wat kan beter? Wel wat rammels en kraakjes, knoppen op stuur zijn niet verlicht = lastig in het donker, krasgevoelige materialen en onvoldoende lichtopbrengst koplampen. Dat heb ik opgelost met sterkere gloeilampen van Philips, die duidelijk met licht geven. Al met al veel value for moet. En hij is mooi!

UitvoeringTce
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand27.500 km
DealerTerwolde

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Dannyhoogerbrugge, datum: 18 mei 2017

Antwoord: Hallo,

Ik heb sinds 3 weken ook een Renault Clio TCE gekocht. Nu valt het mij ook op dat er kraakjes zijn. Ik heb deze aan de achterkant van de auto. Lijkt vanuit de kofferbak/klep te komen. Komt dat overeen met de rammeleltjes die u ervaart? Ik heb er namelijk nog geen oplossing voor kunnen vinden maar hoop er wel vanaf te komen.

Hoor graag van u.

Alvast bedankt.

Mvg,

Danny Hoogerbrugge

 
Reactie van: Gdroog, datum: 26 juli 2017

Antwoord: Ik heb een Clio RS 2017 met gekraak aan de achterzijde. Komt waarschijnlijk van de achterlichten. Bij achterspoiler van het dak zit ook gekraak zeker op het punt waar het ingebouwde achterlicht zit.

Alvast een tip betreft andere zaken: als je gerammel hoort aan de voorkant (wat ook nog wel vaak voorkomt) is het de vergrendeling van de motorkap. Het gedeelte wat aan de motorkap zit, zeg maar 'het lusje' is niet dik genoeg en moet met duck tape worden omhuld. Ook zit in het dekseltje van de zekeringen een rammeltje omdat de sluiting niet goed is. Ook met tape vast zetten tegen het gerammel (zit onder de motorkap aan de bestuurders zijde boven in de hoek).

Alle Clio's hebben problemen met rammeltjes en kraakjes, maar dat hebben duurdere merken ook hoor, goedkoop plastic wat uitzet bij warmte... maar niet meer krimpt bij kou! Deze laatste twee punten alvast gemeld zodat, als je er last van krijgt je dit makkelijk zelf kan oplossen. Veel rijplezier verder want ze rijden prima!

 
Reactie van: Jsmits61, datum: 2 april 2018

Antwoord: Kraakjes en rammeltjes ook bij duurdere merken? Subaru is niet eens duurder en heeft geen kraakjes of rammeltjes Het kan dus wel.

 
Reactie van: Hhofstede, datum: 2 december 2018

Antwoord: Heb een Ford B-Mx 5jaar 60km geen kraakjes geen extra kosten, super.

 
 1 

Volkswagen Polo Volkswagen Polo
★★★☆☆
Opel Corsa Opel Corsa
★★★☆☆
Ford Fiesta Ford Fiesta
★★★☆☆
Peugeot 206Peugeot 206
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions