3 maart 2005
 

Porsche Cayman (2005 - 2012)

Porsche Cayman komt tussen Boxster en 911 Carrera

Autozine
3 maart 2005 | Porsche zal dit jaar het sportwagenprogramma uitbreiden met een nieuw model. De nieuwe auto, die gebaseerd is op de Boxster-serie, zal vanwege zijn eigenschappen een positie krijgen tussen de Boxster S en de 911 Carrera. Zijn zescilinder boxermotor heeft een overeenkomstig karakter: 295 pk (217 kW) wordt via de transmissie aan de achterwielen overgebracht. De prijs van de nieuwe sportwagen zal evenals zijn motorvermogen tussen die van de Boxster S en de 911 Carrera liggen.
Nieuwe vloermatten voor de Cayman ?
Dat kan! Vanaf € 43,-
Just Carpets.nl

Porsche's nieuwe sportwagen zal vanwege zijn concept een eigen naam krijgen: Cayman S. Een naam die uitstekend past bij de andere modelnamen in het Porsche-programma: Carrera, Boxster en Cayenne. Porsche legt met deze naam een link met de dierenwereld: de kaaiman is familie van de krokodil. En onder deze grote reptielen geldt hij als klein, behendig en snel.

Het hart van de Cayman S is een 3,4-liter boxermotor die voor de achteras is geplaatst. Door dit middenmotorconcept en de uitstekende vermogens-/gewichtsverhouding is de Cayman S geschikt voor een karakteristieke Porsche-rijstijl. De Cayman S reageert direct op bevelen van het stuurwiel en biedt een dynamisch bochtgedrag. Uiteraard past Porsche ook bij deze nieuwe sportwagen de remmentechnologie van het merk toe, hetgeen garant staat voor uitstekende vertragingswaarden. In combinatie met de vermogensontwikkeling en de grote rijdynamiek belooft de Cayman S een rijbeleving, die garant staat voor puur rijplezier.

Porsche Cayman nu als Black EditionPorsche Cayman nu als Black Edition
2 oktober 2015
Porsche introduceert Cayman GT4Porsche introduceert Cayman GT4
4 februari 2015
Porsche Cayman nu ook als Black EditionPorsche Cayman nu ook als Black Edition
6 mei 2011
Porsche introduceert Cayman RPorsche introduceert Cayman R
17 november 2010
 

Info

Techniek

Prijs

Forum