6 mei 2011
 

Porsche Cayman (2005 - 2012)

Porsche Cayman nu ook als Black Edition

Autozine
6 mei 2011 | De overtreffende trap van de Cayman S heet Cayman S Black Edition. Exclusiviteit is gewaarborgd, want Porsche produceert slechts 500 exemplaren van de Black Edition. De speciale uitvoering biedt behalve betere prestaties een rijker uitrustingsniveau. De Porsche CaymanS Black Edition staat vanaf juli 2011 bij de Porsche dealers voor prijzen die beginnen bij 93.400 euro.
Nieuwe vloermatten voor de Cayman ?
Dat kan! Vanaf € 43,-
Just Carpets.nl

De motor van de Porsche Cayman S Black Edition is goed voor 243 kW (330 pk), een verbetering van 7 kW (10 pk) ten opzichte van de Cayman S. De 3,4-liter zescilinder boxermotor bereikt dit topvermogen 200 toeren per minuut hoger dan de Cayman S, wat betekent dat het nu bij 7.400 toeren per minuut vrijkomt. Het motorkoppel bleef gelijk en bedraagt 370 Nm bij 4.750 toeren per minuut.

Porsche Cayman (2005 - 2012)

De acceleratietijd van de Cayman S Black Edition (standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak) bedraagt vanuit stilstand naar 100 km/uur 5,1 seconden. Dat is een tiende van een seconde sneller dan de Cayman S. De versie met de transmissie met Porsche Doppelkupplung (PDK) snoept hier nog een tiende van een seconde af en legt de sprint in 5 seconden af. De topsnelheid ligt op 279 km/uur (versie met PDK: 277 km/uur).

De Cayman S Black Edition is niet alleen sneller geworden, ook het weggedrag is verbeterd dankzij de zwart gelakte wielen met Boxster Spyder-design. Deze 19-inchwielen zijn een inch groter dan de wielen van de Cayman S. Bovendien zijn ze een inch breder dan de optionele 19-inchwielen van deze Porsche. Op de voorwielen monteert Porsche banden in de maat 235/35 ZR19, de achterwielen zijn voorzien van banden in de maat 265/35 ZR19.

Porsche Cayman (2005 - 2012)

De Porsche Cayman S Black Edition is voorzien van een extra rijke uitrusting. Zo behoren bi-xenonkoplampen inclusief bochtverlichting tot de standaarduitrusting, evenals een automatisch dimmende binnenspiegel, een regensensor en dagrijverlichting waarvoor gebruik wordt gemaakt van led-lampen. De stoelen zijn voorzien van halflederen bekleding met het Porsche-logo op de hoofdsteunen. De automatische airconditioning zorgt voor een aangenaam klimaat, terwijl de Cayman S Black Edition via een Sport Design-stuur op de juiste koers wordt gehouden. De cruisecontrol maakt het rijden met een constante snelheid nog comfortabeler en economischer.

Het kleurconcept dat bij de speciale Cayman S Black Edition hoort, is tot in het detail doorgevoerd. De middenconsole is deels in zwart uitgevoerd, net als de behuizing van de schakelpook. Ook de cijferplaten van het instrumentarium zijn stemmig zwart. De dorpellijsten van RVS zijn voorzien van het opschrift 'Black Edition'. Op de klep van het handschoenenkastje is een badge aangebracht die aangeeft dat het om een gelimiteerd model gaat.

Porsche Cayman (2005 - 2012)

De Cayman S Black Edition is uitgerust met het Sound Package Plus. Bij dit systeem worden de infotainmentsystemen via het Porsche Communication Management (PCM) bediend. Daaronder vallen bijvoorbeeld ook de navigatiemodule en de universele audio-interface (AUX, USB, iPod). Het systeem is voorbereid op de integratie van een mobiele telefoon. De Cayman S Black Edition is standaard voorzien van de Porsche-uitrustingspakketten Komfort, Infotainment en Design en biedt daarmee behalve veel comfort ook voordeel.

UnitedConsumers
Porsche Cayman nu als Black EditionPorsche Cayman nu als Black Edition
2 oktober 2015
Porsche introduceert Cayman GT4Porsche introduceert Cayman GT4
4 februari 2015
Porsche introduceert Cayman RPorsche introduceert Cayman R
17 november 2010
Porsche for Kids levert 82.585 euro opPorsche for Kids levert 82.585 euro op
15 april 2009
 

Info

Techniek

Prijs

Forum