15 mei 2019
 

Porsche Cayenne Coupe

Cayenne Coupe nu ook als S met 440 pk

Autozine
15 mei 2019 | Met de Cayenne S Coupé introduceert Porsche een nieuwe, krachtige variant van de Cayenne Coupé. Het kloppende hart van deze nieuwe versie is een 2,9-liter V6 bi-turbomotor met 324 kW/440 pk. Het maximumkoppel van 550 Nm zorgt voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5,0 seconden in combinatie met het standaard Sport Chrono Pakket en zelfs in 4,9 seconden met de drie optionele lichtgewicht-sportpakketten. De topsnelheid bedraagt 263 km/u.
 

De Cayenne S Coupé is een verdere uitbreiding van de SUV-range. Vanaf eind deze maand levert Porsche de eerste exemplaren van de Cayenne Coupé met 250 kW/340 pk en de Cayenne Turbo Coupé met 404 kW/550 pk aan klanten uit. Tot de kenmerken van de Cayenne Coupé behoren onder meer een scherper gesneden design voor de achterzijde, een adaptieve achterspoiler, twee separate achterstoelen en een panoramisch vast dak van glas met een oppervlakte van 2,16 vierkante meter of een optioneel carbondak .

Porsche Cayenne

De 2,9-liter V6 bi-turbomotor van de Cayenne S Coupé levert een maximumkoppel van 550 Nm dat over een toerenbereik tussen 1.800 en 5.500 tpm beschikbaar is. De twee turbo's zijn ingebed in de V van de cilinders, de zogenaamde Central Turbo Layout. Dit maakt compacte afmetingen en een diepe montagepositie van het blok in de sportieve SUV mogelijk, waardoor het zwaartepunt van de auto wordt verlaagd en de zijdelingse dynamiek verbetert. Dankzij de korte weg die de uitlaatgassen tussen de verbrandingskamers en de turboladers afleggen, is de respons spontaner en de vermogensopbouw sneller. Doordat het uitlaatspruitstuk is geïntegreerd in de cilinderkop, is een zeer efficiënte verbranding mogelijk, met name bij volle belasting.

Naast het Sport Chrono Pakket levert Porsche deze versie standaard met zaken als snelheidsafhankelijke Stuurbekrachtiging Plus, 20 inch lichtmetalen wielen, Park Assist voor en achter inclusief achteruitrijcamera en Porsche Active Suspension Management (PASM).

De Cayenne S Coupé is vanaf nu te bestellen voor een consumentenadviesprijs van € 140.700 en wordt eind juli bij de Nederlandse Porsche Centra verwacht.