20 april 2008
Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Porsche introduceert Cayenne Turbo S

Autozine
20 april 2008 | Porsche breidt uit met de Cayenne Turbo S. Deze sterkste Cayenne ooit wordt aangedreven door een 4,8-liter V8-motor die dankzij twee turbo's 550 pk (404 kW) levert. De marktintroductie staat gepland voor augustus 2008. De Nederlandse prijs wordt 197.600 euro.
UnitedConsumers

Het extra vermogen van de Turbo S ten opzichte van de Cayenne Turbo is te danken aan een aangepast uitlaatsysteem en een geoptimaliseerd motormanagement. Behalve het piekvermogen is ook het maximumkoppel toegenomen, met 50 Nm tot 750 Nm, beschikbaar tussen de 2.250 en 4.500 t.p.m. De Porsche Cayenne Turbo S accelereert vanuit stilstand naar 100 km/uur in 4,8 seconden en bereikt een topsnelheid van 280 km/uur.

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Uiterlijk is de Turbo S herkenbaar aan de aluminium 21-inch SportPlus-wielen en een sportuitlaatsysteem met vier aluminium uiteinden. Verder zijn de luchtinlaatroosters en wielkastverbreders in de kleur van de carrosserie gespoten. De ingetogen en elegante nieuwe lakkleur lavagrijs metallic is exclusief voor de Cayenne Turbo S ontworpen.

Elke Turbo S is voorzien van Servotronic, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, evenals luchtvering met niveauregeling en hoogteverstelling inclusief Porsche Active Management Suspension Management (PASM) en Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), dat het overhellen van de carrosserie in bochten beperkt.

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Met de komst van de Cayenne Turbo S is het de eerste keer dat Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) deze hightech remmen buiten het sportautosegment worden aangeboden. Op de vooras hebben de keramische remschijven een diameter van 410 mm, op de achteras 370 mm. Aluminium remklauwen met zes (voor) of vier (achter) zuigers zorgen voor de benodigde vertraging. Het PCCB is behalve voor de Cayenne Turbo S ook een optie voor de Cayenne S, GTS en Turbo in combinatie met wielen van 20 inch of groter.

Het karakter van het nieuwe topmodel in de Cayenne-reeks komt ook tot uitdrukking in de standaarduitrusting van het interieur. Dat kent sportstoelen voorin met geheugenfunctie, een achterbank met twee voorgevormde zitplaatsen, dorpellijsten met opschrift, een met twee kleuren leder bekleed stuurwiel en twee exclusieve kleurcombinaties voor de lederen stoelbekleding (zwart/Havanna-zandbeige en zwart/staalgrijs).

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

De nieuwste generatie van het Porsche Communication Multimedia System Management (PCM) inclusief navigatiemodule en harde schijf biedt nieuwe functies die eenvoudig via het touchscreen zijn te bedienen. Net als bij de vorige Cayenne-modellen is de Turbo S optioneel leverbaar met spraakbediening voor het PCM met gedefinieerde spraakcommando's voor navigatie, een universele aansluiting voor externe audiobronnen (MP3-speler), Bluetooth-functionaliteit voor het aansluiten van een mobiele telefoon en een TV-tuner voor de ontvangst van analoge of digitale tv-signalen. Het standaard aanwezige Bose Surround Sound System met veertien luidsprekers heeft een totaal vermogen van 410 watt en kan het geluid van muziek-DVD's of speelfilms in een 5.1 Surround-formaat afspelen.

Porsche Cayenne GTS als Design Edition 3Porsche Cayenne GTS als Design Edition 3
26 maart 2009
Porsche bouwt 250.000e CayennePorsche bouwt 250.000e Cayenne
6 maart 2009
Porsche Cayenne krijgt dieselmotorPorsche Cayenne krijgt dieselmotor
20 november 2008
Porsche Cayenne S als TranssyberiaPorsche Cayenne S als Transsyberia
8 september 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum