26 maart 2009
Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Porsche Cayenne GTS tijdelijk als Design Edition 3

Autozine
26 maart 2009 | Porsche breidt de modellenreeks uit met een zeer bijzonder model: de Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3. Deze SUV, voorzien van een aantal unieke features, verschijnt in een gelimiteerde oplage. Er worden in totaal duizend exemplaren wereldwijd van deze Cayenne gebouwd.

De Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 is een vervolg op de designlijn die eerder is ingezet met de Cayman S Porsche Design Edition 1 en de Boxster S Porsche Design Edition 2. De hand van de Porsche Design Studio in het Oostenrijkse Zell am See is zichtbaar in onder meer de keuze van de lakkleur van de Cayenne. De kleur lavagrijs metallic accentueert de sportieve en puristische looks van de auto. Onderscheidend is de sportieve designstriping over de motorkap en de zijkanten van de auto, die subtiel verwijst naar de exclusieve herkomst van deze bijzondere Cayenne. Ook de in carrosseriekleur gespoten 21-inchvelgen zijn uniek.

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

De Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 is standaard voorzien van bi-xenonkoplampen, privacyglas en een verlengde dakspoiler. Bijzonder en exclusief is de in zwarte letters uitgevoerde modelnaam die de achterzijde van de auto siert – met uitzondering van de letter S die een rode kleur heeft.

Het interieur, uitgevoerd met zwart lederen bekleding en contrasterende rode naden op het instrumentenpaneel en de deurpanelen, versterkt het uiterlijk van de 405 pk sterke Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 extra. Daarbij tilt het nieuwe, multifunctionele driespaaks stuurwiel het unieke sportieve karakter van de auto naar een hoger niveau.

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

Op de hoofdsteunen prijkt het Porsche-logo en het middengedeelte van de stoelen is bekleed met anti-slip alcantara-leder. Hetzelfde materiaal geeft delen van de middenconsole, de portierbekleding, de afwerking achter de deurhendels en de dakbekleding een vleugje elegantie, terwijl interieurdetails in carbon duidelijk verwijzen naar de autosport. Dat dit onbetwist een exclusieve Porsche Design Edition 3 is, blijkt uit de vermelding van deze naam op de toerenteller, de voordeuren en het plaatje op de klep van het handschoenenkastje met daarop het serienummer van de auto.

Het karakteristieke geluid waar Porsche om bekendstaat, wordt geproduceerd door het sportuitlaatsysteem – standaard op de Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 – dat met een druk op de knop tot leven wordt gebracht.

Porsche Cayenne (2002 - 2010)

De auto accelereert van 0 naar 100 km/uur in 6,5 seconden en haalt een topsnelheid van 251 km/uur. De Porsche Cayenne GTS Porsche Design Edition 3 is standaard uitgerust met Tiptronic S-zestrapsautomaat.

De lancering in Nederland van de Cayenne GTS Porsche Design Edition 3, inclusief horloge en vierdelige bagageset, staat gepland voor eind mei. In Nederland zijn de prijzen nog niet bekend.

Porsche Cayenne (2002 - 2010)
Vandebron
Porsche bouwt 250.000e CayennePorsche bouwt 250.000e Cayenne
6 maart 2009
Porsche Cayenne krijgt dieselmotorPorsche Cayenne krijgt dieselmotor
20 november 2008
Porsche Cayenne S als TranssyberiaPorsche Cayenne S als Transsyberia
8 september 2008
Porsche presenteert Cayenne Turbo S 2008Porsche presenteert Cayenne Turbo S 2008
20 april 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum