26 juni 2018
 

Peugeot Partner

Peugeot introduceert nieuwe Partner

Autozine
26 juni 2018 | Peugeot introduceert de nieuwe Partner. De nieuwe Partner is standaard voorzien van de Peugeot i-Cockpit, een unicum in dit autosegment. Met zijn design is de nieuwe Peugeot Partner niet alleen praktisc, hij is ook voorzien van een reeks rijassistentiesystemen waarover tot nu toe alleen de nieuwste personenauto's van het merk beschikten. Het model beschikt over twee originele innovaties: Overload Alert en Surround Rear Vision, dat voor een camerabeeld van de blinde hoek zorgt. De nieuwe Peugeot Partner wordt internationaal verkocht vanaf november 2018.

Op zoek naar een Peugeot Partner?
DAS import heeft er 15 vanaf € 15.619,-

Peugeot Partner

Info
Forum

De afmetingen zijn geheel in lijn met wat gebruikelijk is in dit segment, met een lengte van 4,40 m voor de standaardversie en een optimale effectieve bruikbare lengte van 1,81 m. Met een capaciteit van 3,30 m3, is dat groot genoeg om 2 Europallets te kunnen vervoeren. De verlengde versie, die 4,75 meter lang is (+35 cm) biedt een nog grotere laadcapaciteit. De effectieve lengte van deze versie is 2,16 meter en de laadcapaciteit loopt uiteen tot 3,90 m3. De nieuwe Peugeot Partner wordt gebouwd op een versie van het EMP2-platform dat wordt gebruikt voor de nieuwste modellen van het merk. Deze beproefde basis maakt een kortere overhang voor en achter mogelijk en een kleine draaicirkel voor eenvoudig manoeuvreren: de draaicirkel bedraagt van stoeprand naar stoeprand slechts 10,82 meter voor de standaardversie en 11,43 meter voor de verlengde versie. Het laadvermogen bedraagt 650 kg tot 1.000 kg voor bepaalde versies, zowel van de standaardversie als de verlengde versies. De uitvoeringen met een bijzonder laag brandstofverbruik hebben een laadvermogen van 600 kg.

Peugeot Partner

Zes sjorogen behoren tot de standaarduitrusting, zodat de lading veilig kan worden vastgezet. Optioneel kunnen hieraan vier sjorogen halverwege de laadruimte worden toegevoegd. Het laadgedeelte kan onder alle omstandigheden optimaal worden gebruikt, het is namelijk voorzien van een 12V-aansluiting en een uitstekende verlichting met 6 leds, die een lichtopbrengst van 237 lm hebben.

De tegen meerprijs leverbare schuifdeuren zorgen voor een uitstekende toegankelijkheid, de ver openende deuren aan de achterzijde (2/3 - 1/3) zorgen voor een grote laadopening en een opening boven de achterportieren zorgt ervoor dat ook lange voorwerpen probleemloos vervoerd kunnen worden.

Met een capaciteit van maximaal 113 liter zijn de opbergoplossingen toegespitst op het veelzijdige gebruik door professionals. Ze bevinden zich altijd binnen handbereik en zijn op slimme wijze verdeeld door het interieur - een handschoenenkastje, een opbergvak in de laadruimte, en zelfs een tweede handschoenenkastje. Dit is voor de passagier geplaatst en maakt gebruik van de ruimte waar normaliter de airbag is te vinden (deze is vervangen door een Bag-in Roof airbag) en dat groot genoeg is om een 15 inch computer in onder te brengen. Ook kan het worden gekoeld. Er is tevens een aansluiting voorhanden om een computer op te laden.

De motoren zijn klaar voor de WLTP-certificering, die binnenkort wordt ingevoerd. Alle dieselmotoren zijn voorzien van een roetfilter met SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction). Met deze technologie begint de emissiecontrole zodra de motor wordt gestart en is geen roetfilteradditief nodig.

Peugeot Partner

Peugeot i-Cockpit, die inmiddels al in 4.000.000 auto's is toegepast, wordt nu voor het eerst gemonteerd in een bestelauto. De i-Cockpit bestaat uit een compact stuurwiel met een display bovenop de stuurkolom. Een capacitief 8 inch touchscreen in het midden van het dashboard zorgt voor een snelle en continue toegang tot belangrijke comfortfuncties: radionavigatie, auto-instellingen, telefoon etc.

De nieuwe Peugeot Partner is optioneel voorzien van 2 camera's, waarvan er eentje op de voet van de buitenspiegel aan de passagierszijde is geplaatst en eentje op de portieren aan de achterzijde. Deze zorgen voor een beeld van de passagierszijde, waardoor er geen blinde hoeken zijn plus een beeld naar achteren toe om het manoeuvreren in magazijnen, op drukke plekken en in stedelijke omgevingen mogelijk te maken.

Als de totale laadcapaciteit voor 90 procent is bereikt, licht een wit LED-lampje op de bedieningsknop op. Als het maximaal toegestane laadvermogen is bereikt, licht een geel LED-lampje op, aangevuld met een visuele waarschuwing op het dashboard. Dit praktische en effectieve systeem zorgt voor een maximale veiligheid. Door overbelading te voorkomen, wordt elk risico op een verminderd rijgedrag en de daarmee samenhangende zaken vermeden, zoals een klapband, verlies van controle over de auto, verhoogde slijtage, een hoger brandstofverbruik en de kans op bekeuringen.

De lijst met uitrustingen is gelijk aan die van de Peugeot 308, afhankelijk van de uitvoering:

Peugeot Partner
 • Een elektrische handrem. Het is niet alleen gemakkelijk in het gebruik; de ruimte die vrijkomt door het ontbreken van een traditionele handrem wordt bovendien gebruikt om de opslagruimte te vergroten of een ruimere stoel in de driezitter te plaatsen.
 • De adaptieve cruise control handhaaft de ingestelde snelheid en past de afstand aan de voorligger aan.
 • De uitgebreide Traffic Sign Recognition toont het herkende verkeersbord en stelt de gedetecteerde maximumsnelheid voor om de snelheid van de snelheidsregelaar/-begrenzer aan te passen.
 • Active Lane Departure Warning corrigeert de koers van de auto wanneer de bestuurder onverwacht van baan wisselt.
 • Rriver Attention Alert bewaakt het gedrag van de bestuurder met behulp van een camera en analyseert de bewegingen van het stuurwiel. Als de concentratie van de bestuurder afneemt, klinkt er een geluidssignaal en verschijnt er een waarschuwingsicoon.
 • Active Safety Brake wordt ingeschakeld bij een dreigende aanrijding.
 • De Trailer Swing Control stabiliseert de aanhangwagen om slingeringen te dempen of de auto indien nodig af te remmen.
 • De grootlichtassistent.
 • De Visiopark 180° achteruitrijcamera bewaakt de zone achter de auto 180° met een klassieke 180°-weergave (bird view) of "zoom" bij het dicht naderen van een obstakel.
 • De dodehoekbewaking toont een waarschuwing in de buitenspiegels.
 • Keyless entry and start.

Connectiviteit wordt verzekerd door een groot 8 inch kleuren touch screen. Het scherm bevindt zich binnen handbereik en is voorzien van twee USB-aansluitingen, een jackaansluiting, een Bluetooth-aansluiting en een optionele inductielader voor het draadloos opladen van een smartphone. Het systeem wordt compleet gemaakt met een Mirror Screen dat compatibel is met Mirror Link, Apple Carplay en Android Auto. De 3D online navigatie is gekoppeld aan de spraakherkenning en maakt het mogelijk om eenvoudig en intuïtief naar POI's te zoeken. Er wordt rekening gehouden met verkeersinformatie in real time (TomTom Traffic). Ook worden parkeerplaatsen, tankstations en de plaatselijk weersverwachting voorgesteld.

Om voor nog meer veiligheid te zorgen, is het 3D navigatiesysteem aangevuld met Peugeot Connect SOS and Assistance. In het geval van een aanrijding slaat Peugeot Connect SOS alarm, lokaliseert het de auto en schakelt het indien nodig de hulpdiensten in. Peugeot Assistance brengt de bestuurder in contact met de dienst Peugeot Assistance, die op basis van de doorgegeven informatie (locatie, chassisnummer, kilometerstand en mechanische waarschuwingen die worden gemeld door de boordcomputer) een hulpvoertuig kan sturen.

Voor wagenparkbeheerders, die altijd op zoek zijn naar een betere efficiency en vlootoptimalisatie, staan er drie specifieke pakketten ter beschikking:

 • Het Connect Fleet Management Pack monitort het kilometrage aan de hand van de gebruikstijd, het geeft een nauwkeurige beoordeling van het brandstofverbruik en de samenhangende kosten. Ook worden de service-intervallen real time gemonitord.
 • Het Ecodriving Pack zorgt voor een analyse van de rijstijl met specifiek advies voor de bestuurder.
 • Het Geolokalisatie Pack biedt de mogelijkheid om de auto real-time te volgen, het geeft de gekozen routes weer en het laat zien hoe lang de auto stilstaat. Het is mogelijk om een bepaald gebied in te stellen waarin niet mag worden gereden, er wordt een alert verzonden als de bestuurder zich hier niet aan houdt.
Peugeot Partner leasen?
Dat kan! Vanaf € 379,-
Dealerleasing

Peugeot Partner ondergaat faceliftPeugeot Partner ondergaat facelift
26 februari 2015
 

Info

Forum