20 april 2009
 

Peugeot RD

RD wint 5e designwedstrijd van Peugeot

Autozine
20 april 2009 | Op de autotentoonstelling in Shanghai zal de concept-car RD, de winnaar van het 5e Concours de Design van Peugeot, in ware grootte aan het Chinese publiek getoond worden. Met als thema "Ontwerp een Peugeot voor de stad van de toekomst" was deze editie opnieuw een groot succes met meer dan 2.500 inzendingen en deelnemers met 95 verschillende nationaliteiten.
Info

De winnaar van 2008: de Peugeot RD is ontworpen door Carlos Arturo Torres Tovar. De concept-car Peugeot RD is een uniek voertuig met een opvallend scharnierpunt tussen de cabine met twee voorwielen enerzijds en het enkele achterwiel anderzijds. Dit zorgt voor een fenomenale wegligging en maakt het voertuig uiterst wendbaar, ideaal voor in het drukke stadsverkeer.

Peugeot

De Peugeot RD wordt aangedreven door een milieuvriendelijke elektromotor en biedt de bestuurder een gevoel van vrijheid door het zicht naar alle kanten, de spraakgestuurde bediening tijdens het rijden en het head-up display van alle belangrijke informatie over het rijden.

Carlos Arturo Torres Tovar is een 27-jarige Colombiaan die opgroeide in een klein dorp met de naam Tunja. Al sinds zijn jeugd boetseert hij met klei en zijn passie is beeldhouwen. Zo heeft hij al vele ontwerpen geschetst, getekend of geboetseerd, meestal auto's, in allerlei soorten materialen. Aanvankelijk begon hij met een taalstudie in Tunja maar al snel besloot hij naar Bogota te verhuizen om Industriële Vormgeving te gaan studeren aan de Universiteit van Colombia, deze studie heeft hij inmiddels met succes voltooid.

Peugeot

Peugeot's wereldwijde ontwerpwedstrijd voor auto's geeft jonge ontwerpers een unieke kans te laten zien hoe ze denken over een verantwoordelijke wereld waarin mobiliteit de mens kan dienen zonder het milieu te belasten. Veel ontwerpers kozen voor een hybride-aandrijving, een elektromotor of een brandstofcel, maar ook voor compacte afmetingen en eenvoud om de ideale balans tussen mens en machine te vinden.

Peugeot wil het jonge talent aanmoedigen en heeft daarom het prijzenpakket herzien. De winnaar, wiens ontwerp op ware grootte gemaakt zal worden, ontvangt daarnaast ook tevens een cheque ter waarde van € 10.000 en een Xbox 360. De overige 29 finalisten krijgen ook een prijs, net als bij de voorgaande edities.

Peugeot
Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021