19 april 2008
 

Le Concours de Design

Peugeot schrijft ontwerpwedstrijd uit

Autozine
19 april 2008 | Voor de vijfde keer organiseert Peugeot de ontwerpwedstrijd "Le Concours de Design". Jonge, niet-professionele ontwerpers worden uitgenodigd om de Peugeot voor de wereldsteden van overmorgen te ontwerpen.
Info

De nieuwe conceptcar moet voldoen aan de eisen van het stedelijke verkeer in de 21e eeuw. De ontwerpen dienen bovendien vier criteria samen te brengen: respect voor het milieu, sociale harmonie, interactieve mobiliteit en economische efficiency. Voor deze editie valt het startsein voor het eerst buiten Europa, ter gelegenheid van Auto China 2008 in Peking. En om het internationale karakater van deze wedstrijd te onderstrepen, zal een maquette van het winnende concept in het voorjaar van 2009 op de Autotentoonstelling van Sjanghai staan.

Peugeot

Verloop van de wedstrijd:

  • De introductie van de wedstrijd vindt plaats op 20 april op Auto China 2008.
  • Van 30 mei tot 20 juli kunnen ontwerpers hun projecten op www.peugeot.com insturen.
  • Tussen 25 en 31 juli zal de jury dertig ontwerpen selecteren, die vervolgens worden voorgelegd aan bezoekers van de website en journalisten.
  • Vanaf 15 augustus kunnen internetstemmers gedurende een maand de tien finalisten kiezen, waarna deze vanaf 16 september online staan.
  • De winnaar zal op 2 oktober op de Mondial in Parijs worden bekendgemaakt. Jean-Philippe Collin, Algemeen Directeur van Automobiles Peugeot, zal de trofee 'La Griffe' aan de winnende ontwerper overhandigen.
  • Vervolgens wordt tussen oktober 2008 en maart 2009 een model op ware grootte gemaakt.
  • Uiteindelijk zal in april 2009 het winnende ontwerp worden onthuld op de Peugeot-stand tijdens Shanghai Auto.

De winnaar van dit concours ontvangt een cheque van tienduizend euro en een spelcomputer. Bovendien krijgt hij de gelegenheid om de productie van een schaalmodel 1:43 van zijn eigen ontwerp door fabrikant Norev bij te wonen. Net als bij de voorgaande edities van deze designwedstrijd, worden ook de 29 makers van de overige projecten beloond.

Tijdens de duur van de wedstrijd kan het gehele Concours de Design op het Peugeot-domein van Second Life worden gevolgd. Een besloten domein zal worden ontwikkeld om animaties voor de projecten uit te wisselen met Peugeot-ontwerpers, maar ook tussen deelnemers onderling. Ook wordt er een virtuele wedstrijd georganiseerd met een prijzengeld van honderdduizend Linden Dollar, de munteenheid van Second Life.

IkWilVanMijnAutoAf
Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021