14 oktober 2008
 

Peugeot RD

Peugeot RD wint Concours de Design 2008

Autozine
14 oktober 2008 | De 25-jarige Carlos Arturo Torres Tovar uit Colombia is gekozen tot winnaar van het vijfde Peugeot georganiseerde Concours de Design. Peugeot toont de 'RD' volgend voorjaar op de autoshow van Sjanghai op ware grootte. De Ego uit Turkije en de OXO uit China werden tweede en derde.
Info

De opdracht voor dit concours luidde 'Ontwerp een Peugeot voor de stad van de toekomst'. De ontwerpen moesten vier criteria samenbrengen: respect voor het milieu, sociale harmonie, interactieve mobiliteit en economische efficiency. De winnende RD is een driewielig voertuig, dat zich kenmerkt door een opvallend scharnierpunt tussen de cabine met twee voorwielen enerzijds en het enkele achterwiel anderzijds.

Peugeot

De Ego, van de 45-jarige ontwerper Emre Yazici, is een tweewielig, eenpersoons voertuig dat bedoeld is voor woon-werkverkeer. Hij is elektrisch aangedreven en veilig dankzij een rolkooi. De OXO van de 25-jarige Lou Ke bestaat uit twee separate capsules voor elk een persoon, die afzonderlijk kunnen draaien op het X-vormige platform. Alle wielen kunnen sturen, waardoor de auto zich ook zijwaarts kan bewegen. Als stuurwiel wordt een telefoon gebruikt, die de ontwerper Peugeot-phone heeft genoemd en die je ter hand neemt alsof je een computerspel doet.

Peugeot

De Peugeot Design Contest mag zich in een enorme, wereldwijde populariteit verheugen. Dit jaar werden er ruim 2.500 ontwerpen ingestuurd, van deelnemers met honderd verschillende nationaliteiten. De organisatie van de competitie roemt de creativiteit van de ontwerpers en de tomeloze energie die zij in hun futuristische creaties hebben gestopt. Een vakjury selecteerde uit de inzendingen de beste dertig ontwerpen. Het publiek bracht via Internet zijn stem uit door tien finalisten te kiezen. Zij maakten kans op één van de 20 stuks XBox 360 spelcomputers. Uiteindelijk hebben ruim 132.000 bezoekers dit via de website Peugeot.com gedaan.

Peugeot

De winnaar is deze maand gehuldigd door Jean-Philippe Collin, Algemeen Directeur van Automobiles Peugeot. Hij heeft de trofee 'La Griffe' aan de winnende ontwerper overhandigd, die bovendien een cheque krijgt van tienduizend euro en de gelegenheid om bij modelautofabrikant Norev het ontwerpproces mee te maken van een 1:43 model van zijn eigen ontwerp. Een model op ware grootte wordt in april 2009 onthuld op de Peugeot-stand tijdens Shanghai Auto.

KwikFit
Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021