14 april 2011
 

Peugeot SxC

Peugeot onthult SxC concept car

Autozine
14 april 2011 | De Peugeot SxC is een crossover die is ontworpen door het China Tech Center, de designstudio van Peugeot in Shanghai. De SxC biedt een eigen visie op het concept van de crossover: met een aantal kenmerkende eigenschappen van een SUV (robuust, hogere zitpositie, beschermend enz.) zonder daarbij log of extreem te worden. Het is een auto conform de nieuwe designcode van Peugeot met strakke en pure lijnen en een chique uitstraling.
Info

De internationale ontwerpers in het China Tech Center in Shanghai tekenden voor het design. De SxC subtiele kracht uit met strakke en pure lijnen. Met een lengte van 4,870 m, een breedte van 2,035 m en een hoogte van 1,610 m en zijn 22 inch grote, lichtmetalen velgen is de SxC een opvallende verschijning.

Peugeot

De grille lijkt los van de auto te "zweven". De strak gesneden koplampunits geven de auto een specifieke en katachtige blik, die nog eens wordt versterkt door de LED-dagrijverlichting. Een vergelijkbare precisie komt terug in de achterlichten in de vorm van een boemerang. Verder beschikt de auto over allerlei hightech details zoals de aërodynamische buitenspiegels met ingebouwde achteruitrijcamera's.

Het karakter van de auto wordt onderstreept door het gebruik van geborsteld aluminium voor onder andere de originele dakrails en de zijruitomlijsting. De SxC is voorzien van een groot panoramadak in twee delen. De opvallende, tegengesteld openende portieren bieden toegang tot het interieur waar ieder van de vier inzittenden in alle luxe kan genieten.

Peugeot

Deze conceptcar maakt gebruik van HYbrid4-technologie, de combinatie van een verbrandingsmotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor voor de achterwielaandrijving. Hiermee beschikt de SxC over vierwielaandrijving die zorgt voor meer grip en meer veiligheid in extreme omstandigheden. Op lage snelheid kan de auto ook alleen elektrisch aangedreven worden waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen nihil is.

Onder de motorkap is een 1.6 THP-motor te vinden die hier 160 kW (218 pk) levert. In combinatie met de elektromotor van 70 kW (95 pk) beschikt de Peugeot SxC hiermee over een maximum vermogen van 230 kW (313 pk) terwijl het gecombineerde verbruik en de CO2-uitstoot met respectievelijk 5,8 l/100 km en 143 g/km beperkt blijven.

Peugeot
Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021