1 november 2002
 

Peugeot

peugeot lanceert 2e internationale ontwerpwedstrijd

Autozine
1 november 2002 | Ter gelegenheid van de vorige Mondial de l'Automobile die in september 2000 plaatsvond, introduceerde Automobiles Peugeot een nieuw evenement: het eerste Concours de Design op Internet. Opdracht van dit concours was: ontwerp uw Peugeot van 2020. De winnende inzending van dit concours zou door Automobiles Peugeot gerealiseerd worden als heuse concept-car.
Info

Na een eerste selectie bleven er 50 goede inzendingen over, die op de internationale site van Peugeot ter beoordeling werden voorgelegd aan websurfers en autojournalisten. Uit de uiteindelijk 10 overgebleven finalisten koos de jury, die voorgezeten werd door algemeen directeur van Automobiles Peugeot Frederic Saint-Geours, uiteindelijk het project Moonster van de jonge Joegoslavische student industriele vormgeving Marko Lukovic. Nadat hij de eerste prijs op de Salon van Geneve ontvangen had, is zijn model uitgewerkt tot concept-car die vervolgens op de Peugeot-stand van de Internationale Autotentoonstelling van Frankfurt 2001 aan het publiek getoond werd. In totaal heeft de internetsite meer dan 2000 inzendingen uit bijna 80 landen ontvangen.

Peugeot

Op basis van dit succes heeft Peugeot dan ook besloten het Designconcours nogmaals te organiseren. Voor deze nieuwe editie van het Design Concours zal de opdracht zijn: ontwerp een Peugeot in retro-futuristische stijl. Peugeot laat het geheel over aan de creativiteit en aan het talent van de deelnemers om zich te verdiepen in het erfgoed en om daar vervolgens een futuristische impressie aan te geven. Ook een melange van diverse delen van het erfgoed van Peugeot kan gebruikt worden als uitgangspunt van het nieuwe ontwerp. Zoals bij het eerste concours zal in 2003 het winnende ontwerp officieel op de Internationale Autotentoonstelling van Frankfurt als echte concept-car gepresenteerd worden.

Om het tweede Concours de Design extra onder de aandacht te brengen heeft Peugeot op haar internationale internetsite een mini-site opgezet waarop allerlei achtergrondinformatie over het concours te vinden zal zijn. Nog tot 9 december 2002 kan iedereen vanaf 14 jaar oud zijn of haar ontwerp insturen. Eind december 2002 kunnen de 50 geselecteerde ontwerpen beoordeeld worden door websurfers en autojournalisten. In januari worden de 10 overgebleven inzendingen op de site geplaatst, vervolgens kiest de jury in februari de winnaar. De bekendmaking van de winnaar volgt dan op de Salon van Geneve in maart 2003. Aansluitend wordt van het winnende project een concept-car gemaakt. Deze concept-car wordt in september 2003 op de Frankfurter I.A.A. gepresenteerd aan het grote publiek.

Wittebrug
Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021