12 maart 2008
 

Peugeot

Peugeot fietsen terug in Nederland

Autozine
12 maart 2008 | Na een afwezigheid van enkele jaren zijn vanaf april 2008 Peugeot fietsen weer in Nederland te koop. Het gamma bestaat uit meerdere modellen, van stadsfietsen tot All Terrain Bikes, bestemd voor een breed publiek.
Info

De Peugeot fietsen worden alleen verkocht bij een tiental geselecteerde Peugeot-autodealers verspreid over het land, maar ook bij Peugeot Experience in Breukelen. De Peugeot fietsen die in ons land worden geleverd, zijn gericht op de gebruiksomstandigheden in Nederland, die afwijken van die in veel ons omringende, bergachtige landen.

Peugeot

Peugeot is naar eigen zeggen het oudste fietsmerk ter wereld: in 1882 introduceerde Peugeot het eerste model, de Grand-Bi. Peugeot is ook enkele decennia zeer nauw betrokken geweest bij het belangrijkste fietsevenement ter wereld, de Tour de France. Het assortiment bestaat uit een stadsfiets, een hybride, een trekking, twee ATB's en een kinder ATB. Enkele modellen worden uitsluitend in Nederland geleverd, zoals de Dutch Lion, Signature en Roland Garros. De adviesprijzen variëren van EUR 249 voor de Black Silver Junior, een kinder ATB, tot EUR 1.199 voor de Hoggar, de meest hoogwaardige ATB.

Zowel bij Peugeot Experience als bij de geselecteerde dealers worden medewerkers getraind voor deze uitbreiding van de dienstverlening. Hier kan het fietssortiment worden bekeken, gereden en gekocht. Peugeot biedt vijf jaar garantie op het frame, en twee jaar op lak, voorvork en andere onderdelen.

Voor onderhoud, reparatie en garantie is Peugeot een samenwerking gestart met FietsNED, een franchise netwerk van mobiele fietstechnici. Zij beschikken over bedrijfswagens die compleet zijn ingericht als werkplaats en magazijn, waarmee zij op iedere gewenste locatie service kunnen verlenen.

Peugeot

Ter gelegenheid van de terugkeer van de fietsen van Peugeot wordt een gratis FietsNED Pechpas aangeboden aan iedereen die dit voorjaar een nieuwe Peugeot fiets koopt: deze pas is vergelijkbaar met de service van Peugeot Assistance, maar dan voor de fietser.

Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021