20 december 2007
 

Greenwheels

Peugeot en Greenwheels 12,5 jaar samen

Autozine
20 december 2007 | De deelauto van Greenwheels is een succes. In meer dan 55 steden zijn er inmiddels uitgiftepunten, altijd met een markante rode Peugeot op een gereserveerde parkeerplek. Het bedrijf werkt vanaf het begin in 1995 samen met Peugeot en samen promoten ze deze gemakkelijke en milieuvriendelijke wijze van autorijden.
Info

Wie bij Greenwheels een abonnement afsluit, beschikt over de gemakken van een nieuwe Peugeot zonder de volledige kosten van onderhoud, verzekering en belasting te betalen. Die kosten worden verdeeld over meerdere gebruikers. Greenwheels gaat uit van vijftien huishoudens per auto.

Peugeot

Een bekende Greenwheels gebruiker is wetenschapper Wubbo Ockels. De oud-ruimtevaarder is enthousiast over het deelautoconcept van Greenwheels: "Bij mij om de hoek in het centrum van Amsterdam staat altijd een nieuwe rode Peugeot klaar. Ik heb daarbij nooit parkeerproblemen, betaal maar een beperkt bedrag voor die paar keer in de maand dat ik een auto nodig heb en lever zo ook een bijdrage aan het milieu".

Het deelautoconcept van Greenwheels is 12,5 jaar geleden bedacht door Jan Borghuis en Gijs van Lookeren Campagne. Hun idee was dat niet iedereen elke dag een auto nodig heeft en dat een auto delen een uitkomst is. Greenwheels startte op 21 juni 1995 met witte Peugeots 106 op drie uitgiftepunten in Rotterdam en zit anno 2007 in ruim 55 Nederlandse steden.

Peugeot

Na de Peugeot 106 kwam de Peugeot 206 in het straatbeeld, inmiddels uitgevoerd in rood met felgroene logo. Greenwheels verwacht volgend jaar in zeventig Nederlandse plaatsen een deelauto te hebben staan.

Klanten kunnen dag en nacht via internet of telefonisch een rode Peugeot reserveren. De auto's staan op vaste parkeerplaatsen, verspreid over Nederland klaar. Met een speciale pas krijgt de klant toegang tot de auto en de boordcomputer registreert automatisch het aantal verreden kilometers. Zelfs tanken gaat via een speciale Greenwheels tankpas.

Peugeot

Het wagenpark van Greenwheels wordt geleverd door Peugeot Lease. Nieuw is dat klanten voortaan kunnen kiezen uit een compacte 107 of een ruime 207 SW.

XLLease
Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021