13 februari 2007
 

Peugeot Flux

Flux wint 4e designwedstrijd van Peugeot

Autozine
13 februari 2007 | Met in zijn achterhoofd de wens om een auto te ontwerpen die op alle mogelijke manieren optimaal plezier biedt voor alle inzittenden heeft Mihai Panaitescu, van oorsprong Roemeens en student industriƫle vormgeving in Turijn (Italie), de Flux gecreeerd, een project waarmee hij de 4e Designwedstrijd van Peugeot heeft gewonnen.
Info

Als benjamin onder de deelnemers, hij is pas 20 jaar, heeft hij een ontwerp ingediend dat in harmonie is met zijn omgeving. De Flux is een auto die het ultieme rijplezier biedt en daarmee volledig aansluit op het thema van deze 4e editie van de wedstrijd. Het interieur is een waar maatpak voor 2 personen (kuipstoelen met vele verstelmogelijkheden) en de cockpit is van een verrassende eenvoud. De Flux is in technologisch opzicht vooruitstrevend en milieuvriendelijk dankzij aandrijving door middel van een brandstofcel, door geavanceerde communicatiemiddelen en het gebruik van krachtige LED's voor de verlichting.

Peugeot

Voor de 4e editie van deze ontwerp-wedstrijd heeft Peugeot ontwerpers over de hele wereld uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een auto die het ultieme rijplezier biedt onder het motto: P.L.E.A.S.E.! Niet zomaar een futuristische auto ontwerpen, nee de opdracht ging veel verder: ontwerp een nieuw soort auto: Pleasurable (to drive), Lively, Efficient, Accessible, Simple en Ecological. De reacties waren enorm en er werden dit keer meer 4.000 projecten ingediend, waarmee opnieuw een nieuw record werd gevestigd. Vorig jaar waren dat er nog 3.800.

De Flux is winnaar geworden na een uitgebreid selectieproces in drie fasen dat loopt van oktober 2006 t/m februari 2007. In de eerste fase werden dertig projecten geselecteerd door de leden van het Centre de Style de Peugeot, waarna bezoekers van de internetsite en de pers gelegenheid kregen hun favoriet te kiezen. Vervolgens werd een lijst met 10 finalisten samengesteld. Ten slotte zal de winnaar worden gekozen door een jury onder voorzitterschap van Frederic Saint-Geours, Algemeen Directeur van Peugeot.

In deze 4e editie valt er nog meer te winnen dan voorheen; het winnende ontwerp zal in de vorm van een echte concept car te zien zijn op de stand van Peugeot op de IAA in Frankfurt, daarnaast zal de auto in een videogame voor de Xbox 360 worden opgenomen voor het eind van 2007. De tweede en de derde prijs bestaan uit bedragen van respectievelijk € 3.000 en € 2.000.

IkWilVanMijnAutoAf
Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021