26 augustus 2005
 

Peugeot

Drie conceptcars bij Peugeot op IAA

Autozine
26 augustus 2005 | In een ontspannen sfeer met veel natuurlijke materialen, water en planten presenteert Peugeot de bezoekers van de 61e Internationale Automobil Ausstellung in het Duitse Frankfurt 32 modellen die een compleet overzicht geven van het gamma en daarnaast ook drie concept cars.

Met de 20Cup licht Peugeot een tipje van de sluier op van wat er in de nabije toekomst te verwachten valt. Dit ontwerp van het Centre de Style Peugeot laat een aantal esthetische elementen zien dat in de nabije toekomst terug te vinden zal zijn op nieuwe modellen. De 20Cup is een samensmelting van stijlkenmerken uit de auto- en de motorwereld. Opvallend is het enkele achterwiel achter de beide, laag geplaatste zitplaatsen. De 20Cup heeft een nieuwe benzinemotor. Het is de eerste motor die is voortgekomen uit de samenwerking tussen PSA Peugeot Citroen en BMW Group. De motor zit vol met technische noviteiten en levert 125 kW (ongeveer 170 pk).

Peugeot

Op de Salon van Parijs presenteerde Peugeot de 907. Deze authentieke GT-coupe met twee zitplaatsen is ontworpen rondom een V12-motor. Zoals de naam 907 al doet vermoeden is het een auto die buiten alle bestaande klassen valt. In de 9-serie werd deze auto alleen voorafgegaan door de 905 die lang toonaangevend was voor de waarden van het merk. Specifieke stijlelementen benadrukken het bijzondere karakter van de 907: de kieuwen in de voorschermen en de achterstijlen, de dubbele uitlaatpijpen aan de zijkanten, de glazen koepel boven de 12 inlaatkelken en een voorruit, dak en achterruit uit een stuk.

In 2000 organiseerde Peugeot voor het eerst een ontwerpwedstrijd via Internet. Amateur-ontwerpers over de hele wereld werden uitgedaagd hun creativiteit te vertalen in een Peugeot waarin ze zelf graag zouden rijden. De jury, onder leiding van Frederic Saint-Geours, algemeen directeur van Automobiles Peugeot, koos de jonge Portugees Andre Costa als winnaar van de derde editie van deze wedstrijd die als thema had: "Ontwerp de Peugeot voor de nabije toekomst". De opvallende Moovie, een kleine stadsauto, uiterst wendbaar en milieuvriendelijk, met vloeiende vormen staat nu als concept car op de Peugeot-stand. Het succes van deze wedstrijd blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 3.800 ontwerpen werden ingezonden uit 100 verschillende landen.

Peugeot
Peugeot start verkoop nieuwe 308 SWPeugeot start verkoop nieuwe 308 SW
15 juli 2021
Peugeot prijst nieuwe 308Peugeot prijst nieuwe 308
18 juni 2021
Peugeot 106 bestaat 30 jaarPeugeot 106 bestaat 30 jaar
17 juni 2021
Peugeot introduceert e-ExpertPeugeot introduceert e-Expert
27 mei 2021
 

Info