26 februari 2002
Peugeot 807

Peugeot 807

peugeot introduceert een nieuwe full-size mpv: de 807

Autozine
26 februari 2002 | De 807 volgt de 806 op, weer in samenwerking met Fiat Auto en PSA Peugeot Citroen. De nieuweling is nog steeds een grote ruime MPV waarbij de nadruk ligt op interieurruimte, functionaliteit en veiligheid. De 807 is het resultaat van de steeds hogere eisen die de klanten aan dergelijke auto's stellen en de wens van Peugeot om haar eigenwaarde en kracht te onderstrepen.
Nieuwe vloermatten voor de Peugeot 807?
Dat kan! Vanaf € 80,-
Just Carpets.nl

De 807 beschikt over een geheel nieuwe carrosserie met een lengte van 4,73 m met twee voorportieren en aan beide zijden grote schuifdeuren, die eventueel elektrisch bediend kunnen worden. De styling met heldere lijnen straalt een dynamische "katachtigheid" uit, kenmerkend voor alle modellen van Peugeot. Het dakpaneel is vervaardigd van aluminium en de zijknipperlichten zijn in de arodynamische buitenspiegels ondergebracht, om maar een paar nieuwe details te noemen. Het volledig nieuwe interieur kan plaats bieden aan zeven stoelen. Vooral het dashboard valt op, en zorgt in combinatie met de enorme, warmtewerende voorruit voor een zeer lichte en ruimtelijke ambiance. Verder valt de aandacht direct op de drie groen verlichte, bolvormige instrumentenpanelen en het optionele 7 inch beeldscherm.

Peugeot 807

Er is keuze uit vijf verschillende motoren; benzinemotoren met een inhoud van 2,0 liter, 2,2 liter en een 3.0 V6 met automatische transmissie of een HDi-dieselmotor met een inhoud van 2,0 liter of 2,2 liter. De wegligging werd verbeterd door de toepassing van een flexibele traverse achter die het overhellen van de carrosserie tegengaat. Samen met dynamische stabiliteitscontrole (ESP), een noodremassistent, automatisch inschakelende alarmknipperlichten en bandenspanningcontrole, staat de actieve veiligheid op een hoger niveau dan bij de 806. In het kader van de passieve veiligheid hebben alle zeven zitplaatsen een driepuntsgordel en zijn er zes airbags, waaronder twee windowbags die de hoofden van de inzittenden op alle zitrijen beschermen. Verder is er veel aandacht besteed aan zaken zoals beveiligingen tegen beknellen, voorzieningen voor het vervoer van kinderen, etc. De kooiconstructie en de bodemgroep werden overgenomen van de 806, maar zijn op tal van punten verbeterd.

De auto beschikt over tal van zaken die het leven met de 807 vergemakkelijken zoals bijvoorbeeld de instelbare snelheidscontrole, de elektrisch inklapbare buitenspiegels, het automatisch inschakelen van de achterruitenwisser als de achteruit wordt ingeschakeld, de parkeerhulp (standaard op ST en SV) en een handige spiegeltje waarmee de achterpassagiers in de gaten gehouden kunnen worden. Er zijn opbergruimtes in overvloed in het interieur. Sommige daarvan hebben voorgevormde indeling, andere kunnen zelf worden ingedeeld of gekoeld. Twee ervan kunnen op verschillende plaatsen in de auto gebruikt worden.

De nieuwe Peugeot 807 wordt geintroduceerd op de Salon van Geneve. De prijzen zijn nog niet bekend. De auto zal in het najaar van 2002 leverbaar worden op de Nederlandse markt.

UnitedConsumers
Facelift voor Peugeot 807Facelift voor Peugeot 807
4 januari 2008
Wijzigingen voor Peugeot 807Wijzigingen voor Peugeot 807
1 augustus 2003
Peugeot 807 nu leverbaar met V6 motorPeugeot 807 nu leverbaar met V6 motor
7 maart 2003
Prijzen Peugeot 807 bekendPrijzen Peugeot 807 bekend
16 juli 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum