16 februari 2005
Peugeot 407 Coupe
Nieuws

Peugeot 407 Coupe

Peugeot toont 407 Coupe Prologue

16 februari 2005 - Peugeot presenteert een nieuwe conceptcar, de 407 Coupe Prologue, die een logisch vervolg is op de bekende coupes van het merk. Uit verschillende voorstellen werd uiteindelijk het ontwerp van het Centre Style Peugeot gekozen vanwege de doeltreffende combinatie van vloeiende lijnen, elegantie en raffinement. Het verfijnde design van de auto geeft 'm een sterke persoonlijkheid en plaatst 'm op een natuurlijke wijze naast de al bekende 407 Berline en SW.

De emotie die deze auto oproept, komt mede door het katachtige van de spannende lijnen op de flanken en de goed gezette achterkant die klaar lijkt om zo weg te springen. Een snelle blik op de aerodynamische voorzijde toont klasse en kracht. Eigenschappen die ook in het ruime interieur terug te vinden zijn. Hij is in een keer getekend: de lijn van het front, langs de vlak liggende voorruit, over het dak naar de spoiler op de achterklep. Samen met de vormgeving van de achterbumper lijkt de auto altijd vooruit te willen.

Peugeot 407 Coupe

De esthetische codes die de dynamiek van de 407-serie zo kenmerken, worden in deze conceptcar verder versterkt door de grote wielen. De luchtinlaat in het front, met de geheel verchroomde grille, is in tweeen gedeeld door een vleugelprofiel, waardoor het geheel breder lijkt. Onder de langgerekte, grote koplampunits die meedraaiende reflectoren bevatten, zijn mistlampen in de bumper gemonteerd. De bumper wordt verder geaccentueerd door de drie kieuwvormige openingen op de zijkant.

Het interieur van de 407 Coupe Prologue biedt plaats aan vier volwassenen. Het dashboard en het meubilair van dit concept zijn met rood leer bekleed dat op bepaalde plaatsen fijntjes is geperforeerd en met aluminium lijsten is afgewerkt. De centrale console is zwart gelakt. Het instrumentenpaneel met 5 klokken is met de nauwkeurigheid van een Zwitsers horloge afgewerkt en valt op door de concentrisch bedrukte wijzerplaten.

Peugeot 407 Coupe

De 407 Coupe Prologue wordt voortgestuwd door een V6 HDi-dieselmotor met een praktisch onderhoudsvrij roetfilter. Deze machine levert maximaal 150 kW (meer dan 200 pk) en het hoogste koppel meet 440 Nm. De krachtbron is gekoppeld aan een 6-traps automatische transmissie met Tiptronic-bediening. Of en wanneer de 407 Coupe in productie gaat is nog niet bekend.