30 juli 2005
Peugeot 407 Coupe
Nieuws

Peugeot 407 Coupe

Peugeot 407 Coupe eind 2005 bij de dealer

30 juli 2005 - Peugeot heeft de afgelopen decennia een rijke traditie opgebouwd op het gebied van grote, luxe coupes zoals de 404, de 504 en de 406, een traditie die nu wordt voortgezet met de introductie van de 407 Coupe. Deze raszuivere Coupe heeft een duidelijk eigen gezicht en biedt plaats aan vier volwassenen met hun bagage.

Dankzij elegante lijnen en zorgvuldig gekozen vormen is de carrosserie een evenwichtig geheel dat luxe en sportiviteit uitstraalt. Het front, waarmee de auto in een oogopslag duidelijk als Peugeot te herkennen is, loopt in een vloeiende lijn via de schuin geplaatste voorruit over het dak naar de achterpartij met de geintegreerde achterklepspoiler. De 407 Coupe heeft een lengte van 4,815 m en is 1,868 m breed. Daarmee is de 407 Coupe 20 cm langer dan de 406 Coupe. De hoogte bedraagt slechts 1,40 m.

Peugeot 407 Coupe

De structuur is overgenomen van de bestaande 407 en werd op een aantal punten speciaal aangepast. De torsiestijfheid is groter dan bij de Berline, bij een koppel van 100 daNm op de assen bedraagt de torsie slechts 0,71 mrad, de laagste waarde voor een Peugeot tot nu toe. Het platform is in principe gelijk aan dat van de Berline, maar werd zodanig aangepast dat de auto 4,4 cm verlaagd werd met als gevolg dat het zwaartepunt 25 mm lager is komen te liggen. Ook de spoorbreedte voor en achter werd aangepast.

Qua motorisatie kan er gekozen worden uit een 116 kW (ca. 160pk) 2.2 vier-cilinder benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak, een 2.7 zes-cilinder HDi met roetfilter (150 kW/204pk) met een automatische zesversnellingsbak en een 3.0 zescilinder benzine motor met 155 kW (ca. 215pk) die met beide versnellingsbakken geleverd kan worden. De viercilinder krijgt 17 inch lichtmetalen velgen, bij de zescilinders wordt een velg van 18 inch toegepast.

In Nederland zal de 407 Coupe worden geleverd in drie uitrustingsniveaus, Reference, Pack en Feline. Standaard heeft de Reference onder andere 17inch lichtmetalen velgen, links/rechts gescheiden climate control, cruise control met snelheidsbegrenzer, gelaagde zijruiten, zeven airbags, parkeerhulp achter, Xenon-lampen, radioCDspeler, een regensensor en een controlesysteem voor de bandenspanning. De Pack is voorzien van lederen bekleding met elektrisch verstelbare stoelen, hoogwaardig JBL geluidssysteem, CDwisselaar, parkeerhulp ook voor, meedraaiende koplampen en een automatisch dimmende binnenspiegel. De Feline-versies krijgen daarbij nog eens een met leer bekleed dashboard en een navigatiesysteem met een groot kleurenscherm.

Peugeot 407 Coupe

De 407 Coupe zal medio september op de I.A.A in Frankfurt voor het eerst aan het grote publiek getoond worden en daarbij zal tevens de prijs bekend worden gemaakt. De productie zal spoedig daarna aanvangen, derhalve worden de eerste leveringen tegen het eind van dit jaar verwacht.