12 oktober 2001
Opel Vectra

Opel Vectra

Geheel nieuwe Opel Vectra vanaf volgend jaar bij de dealer

Autozine
12 oktober 2001 | De gloednieuwe Opel Vectra voegt een nieuw hoofdstuk toe aan Opels geschiedenis in de middenklasse. Het model beschikt over een volledig nieuw, bestuurdersgeorienteerd ontwerp, innovatieve technologie, een hoge mate van comfort en een ruim interieur. De nieuwe vormgeving laat zien hoe Opel modellen er in de toekomst uit zullen gaan zien. Volgend voorjaar staat de nieuwe Vectra in de Nederlandse showroom.
AutoCoach

Na een investering van bijna 800 miljoen Euro zal in januari volgend jaar met de productie van de geheel nieuwe Vectra worden begonnen in Russelsheim. Compleet met het nieuwe IDS, een geheel nieuw chassissysteem, beleeft de nieuwe Vectra zijn wereldpremiere in maart volgend jaar op de autotentoonstelling van Geneve. Kort daarna zal de verkoop van start gaan.

Opel Vectra

Opels nieuwe middenklasser zal eerst leverbaar worden als vierdeurs sedan met 4-cilinder ECOTEC motoren, varierend van 90 kW/122 pk tot 108 kW/147 pk (benzine) en van 74 kW/100 pk tot 92 kW/125 pk (diesel). Opel biedt daarbij voor het eerst een automatische vijfversnellingsbak aan op de Vectra. Met deze vijftraps automaat kan ook handmatig worden geschakeld. In de komende twee jaar zal de modellenlijn van de nieuwe Vectra worden uitgebreid met de introductie van een aantal nieuwe carrosserievarianten, motoren en versnellingsbakken. Een van de hoogtepunten van de derde generatie Vectra is het compleet nieuwe IDS-chassissysteem. Samen met een multilinkachteras, de elektro-hydraulische stuurbekrachtiging met elektronische kenveldsturing en het gebruik van aluminium componenten voor een lager onafgeveerd gewicht, levert IDS verbeteringen op van de rijkwaliteit en het comfort van de auto. Voorts wordt de actieve veiligheid vergroot door ESPPlus, een nieuwe elektronische stabiliteitregeling, dat haar debuut maakt op de nieuwe Vectra.

Het design van de nieuwe Vectra is een voorbeeld voor toekomstige Opel modellen. Zijn scherpgelijnde contouren benadrukken de grotere afmetingen: dankzij de langere wielbasis (+ 60 millimeters), grotere spoorbreedte (+ 52 mm voor / + 45 mm achter) en het hogere dak (+ 52 mm) biedt het nieuwe model aanzienlijk meer binnenruimte dan zijn voorganger. De aerodynamische vorm (luchtweerstandcoefficient 0,28) en geluiddempende maatregelen maken de nieuwe Vectra vooral bijzonder geruisloos, zowel binnen als buiten.

De passieve veiligheidsuitrusting omvat onder andere zij-airbags en volledige hoofd-airbags voor bestuurder en voorpassagier, het door Opel gepatenteerde Pedal Release System en verder verbeterde actieve hoofdsteunen voor bescherming tegen whiplash aandoeningen.

Wittebrug
Laatste Opel Vectra extra rijk uitgerustLaatste Opel Vectra extra rijk uitgerust
18 december 2007
Nieuwe motoren voor Opel VectraNieuwe motoren voor Opel Vectra
16 november 2005
Nieuwe Opel Vectra OPC debuteert op IAANieuwe Opel Vectra OPC debuteert op IAA
8 augustus 2005
Opel werkt aan file-assistentOpel werkt aan file-assistent
11 mei 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum