8 augustus 2005
Opel Vectra

Opel Vectra

Nieuwe Opel Vectra OPC beleeft premiere tijdens IAA

Autozine
8 augustus 2005 | De nieuwe Opel Vectra OPC wordt aan het publiek voorgesteld tijdens de Internationale Automobil Ausstellung in Frankfurt (15 tot 25 september 2005) en zal aan het einde van het jaar in Nederland worden geintroduceerd. Naast de nieuwe Astra OPC en de nieuwe Zafira OPC vult hij het gamma krachtige OPC (Opel Performance Centre)-modellen van Opel aan. De Vectra OPC zal verkrijgbaar zijn als vijfdeurs GTS en als Stationwagon.
AutoCoach

Het nieuwe topmodel van het Vectra-gamma wordt aangedreven door een aluminium 2.8 V6 Turbo benzinemotor. Met zijn variabele kleptiming en twin-scroll turbolader haalt de zescilinder een vermogen van 188 kW/255 pk, wat zorgt voor een topsnelheid van 260 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan zeven seconden. De Vectra OPC wordt standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Opel Vectra

Het chassis van de Vectra OPC werd aangepast aan het vermogen van de V6 Turbo. De krachtige Vectra beschikt over een verder ontwikkelde versie van het elektronisch gestuurde IDSPlus chassis met de allernieuwste elektronische dempersturing (CDC, Continuous Damping Control). De remmen met een diameter van 345 millimeter voor en 292 mm achter beloven krachtige vertragingen en een precies pedaalgevoel.

Het sportieve karakter van de Vectra OPC wordt benadrukt door zijn uiterlijk. De voor- en achterpartij zijn voorzien van extra luchtinlaten en een honingraatgrille, terwijl het profiel bepaald wordt door de 18 inch lichtmetalen velgen met OPC-design. De achterkant onderscheidt zich door twee trapeziumvormige uitlaten. Ook het interieur krijgt tal van sportieve en functionele accenten mee: Recaro sportstoelen met bekleding in leder/stof, instrumenten in OPC-lay-out en een met leder bekleed sportstuur. De Vectra OPC heeft bovendien een opvallend detail gemeen met alle andere modellen van het OPC-gamma: de blauw gelakte remklauwen. Prijzen voor de nieuwe Opel Vectra OPC zijn nog niet bekend.

Opel Vectra
Laatste Opel Vectra extra rijk uitgerustLaatste Opel Vectra extra rijk uitgerust
18 december 2007
Nieuwe motoren voor Opel VectraNieuwe motoren voor Opel Vectra
16 november 2005
Opel werkt aan file-assistentOpel werkt aan file-assistent
11 mei 2005
Opel Vectra nu ook leverbaar als V-LineOpel Vectra nu ook leverbaar als V-Line
8 december 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum