24 juni 2010
 

Opel

Peter van Trigt deelnemer aan internationale competitie Opel

Autozine
24 juni 2010 | Peter van Trigt is gekozen als de Nederlandse finalist van de Opel ecoFLEX Experience. Van 22 tot en met 24 juli zal hij naar Zweden gaan, waar hij het zal opnemen tegen de winnaars van 19 andere landen in de finaleronde van de Europese zuinigheidswedstrijd. De 28-jarige Van Trigt uit Hellevoetsluis maakte het motto 'Green Drivers Wanted!' het meest waar in de eerste twee online rondes en wist het van ongeveer 1.500 deelnemers uit Nederland te winnen dankzij zijn vaardigheden en kennis van zaken op het gebied van ecorijden.
Info

In totaal schreven bijna 70.000 deelnemers uit heel Europa zich in tijdens de drie maanden durende wedstrijd. De internationale winnaar van de ecoFLEX Experience zal de toekomst tegemoet rijden op elektriciteit: de eerste prijs is namelijk een van de eerste Opel Ampera-modellen die eind 2011 op de markt zullen komen.

Opel

In deze laatste fase wordt het persoonlijk, aangezien alle 20 landelijke winnaars zich met elkaar zullen meten op het Circuit van Sturup in de buurt van Malmö, Zweden om hun vaardigheden op het vlak van brandstofbesparing te demonstreren aan het stuur van vier Opel-modellen. De rivalen moeten zich bewijzen in vier disciplines: een alledaagse stadsrit in de Opel Corsa met veel starten, stoppen en snelheidsbeperkingen, gevolgd door een vlotte, ontspannen rit in het topmodel Insignia.

De vraag "Hoe ver kom ik met slechts één liter brandstof?" zal worden beantwoord in de nieuwe Meriva. In de compacte Astra zal ten slotte een speciaal traject worden afgelegd: wie kan 30 rondes op het Circuit van Sturup rijden met een beperkte brandstofvoorraad en toch als eerste over de finish rijden? Tijdens de vier fases is het voor de deelnemers van belang om zowel het brandstofpeil als de tijd in het oog te houden. Wie de perfecte balans weet te vinden en te behouden en tijdens alle fases het zuinigst rijdt, zal worden beloond met de Opel Ampera.

De tweede prijs is een nieuwe Astra ecoFLEX 1.3 CDTI met 70 kW/95 pk die gemiddeld slechts 4,2 liter diesel per 100 kilometer verbruikt. De bronzen medaillewinnaar mag wegrijden in een net zo krachtige Corsa ecoFLEX, die 3,7 liter per 100 kilometer verbruikt en 98 gram CO2 per kilometer uitstoot.

De hoofdprijs Ampera is een elektrisch aangedreven auto en gaat in 2011 in serieproductie. De elektrische auto met vergrote actieradius (E-REV) kan tot 60 km rijden op puur elektrische kracht met zijn lithium-ionaccu van 16 kWh. Daarna levert de elektriciteitsgenerator aan boord van de Ampera de elektriciteit om de wielen voor de rest van de rit aan te drijven. Daardoor is er een constante stroomvoorziening en is het mogelijk om afstanden van meer dan 500 km af te leggen zonder opnieuw te moeten opladen. De uitzonderlijk stille elektrische motor met 111 kW/150 pk levert vanuit stilstand 370 Newtonmeter koppel, waardoor de Ampera in ongeveer negen seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en een maximumsnelheid van 161 km/u haalt.

XLLease
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021