18 april 2012
 

Opel

Opel verbetert FlexFix-fietsendrager

Autozine
18 april 2012 | De FlexFix-fietsendrager van Opel is geïntegreerd is in de achterbumper en daarom in een handomdraai klaar voor gebruik. De tweede generatie van dit innovatieve systeem is nu leverbaar voor de Astra Sports Tourer en Zafira Tourer. Zo wordt het nóg gemakkelijker om er met het hele gezin of met vrienden met de fiets op uit te trekken.
Info

De vernieuwde Opel FlexFix-fietsendrager voor de Astra Sports Tourer en Zafira Tourer biedt een verhoogd draagvermogen: de eerste twee fietsen mogen nu ieder tot 30 kilogram wegen (voorheen maximaal 20 kilogram). Hierdoor is de drager nu ook geschikt voor de steeds populairdere, maar ook zwaardere elektrische fietsen.

Opel

Een andere belangrijke innovatie is de uitbreidingsset voor twee extra fietsen van elk maximaal 20 kg. Door middel van een adapter, biedt de FlexFix-fietsendrager zo plaats aan vier fietsen, met een totaal gewicht van maximaal 80 kilogram. Speciale met rubber beklede bevestigingsclips houden de fietsen, ongeacht de frame-maat, op hun plaats. De vernieuwde fietsendrager kan bovendien worden vergrendeld, zodat de fietsen beveiligd zijn tegen diefstal.

Een ander pluspunt van de vernieuwde FlexFix-fietsendrager is dat hij, zelfs wanneer hij volledig beladen is, gekanteld kan worden, zodat de achterklep gewoon geopend kan worden en de bagageruimte goed toegankelijk blijft.

Opel is met FlexFix tot nu toe de enige autofabrikant die een fietsendrager aanbiedt die geïntegreerd is in de achterbumper en altijd beschikbaar is. De fietsendrager is eenvoudig in het gebruik. Er is geen gereedschap nodig om de drager uit te klappen en om de fietsen stevig en vellig te bevestigen. Als hij niet gebruikt wordt, wordt de FlexFix-fietsendrager als een lade vrijwel onzichtbaar in de achterbumper geschoven.

Een ander belangrijk voordeel van de Opel FlexFix-fietsendrager is dat hij bijzonder ergonomisch is: door de beperkte hoogte kunnen fietsen zonder veel kracht en zonder de rug te belasten op de drager bevestigd worden. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld fietsimperiaals, waarbij de fietsen boven het hoofd getild moeten worden.

Opel

In tegenstelling tot fietsimperiaals beperkt de FlexFix-fietsendrager de maximale snelheid niet tot 120 km/u, aangezien de fietsen stabiel achter de auto bevestigd zijn. Bij het achteruit rijden wordt de bestuurder door een geluidssignaal eraan herinnerd dat de fietsendrager in gebruik is.

Het vernieuwde FlexFix-systeem is voor zowel de Astra Sports Tourer als voor de Zafira Tourer leverbaar voor 795 euro. De optionele uitbreidingsset voor de tweede generatie FlexFix-fietsendrager, die plaats biedt aan een derde en vierde fiets, is leverbaar voor 253 euro (alle prijzen zijn adviesprijzen inclusief BTW, onder voorbehoud van wijzigingen).

XLLease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021