9 augustus 2004
 

Opel

Opel Vectra en Signum gewijzigd voor modeljaar 2005

Autozine
9 augustus 2004 | De Opel Vectra en Signum gaan het nieuwe modeljaar tegemoet met talrijke technische en stilistische wijzigingen. Het adaptieve IDSPlus-chassis (Interactive Driving System) met elektronische schokdempersturing claimt een hoge mate van dynamiek, comfort en veiligheid. Het is vanaf nu standaard voor alle zescilindermodellen en als optie leverbaar voor de 2.0 Turbo en de 150 pk sterke 1.9 CDTI-motoren. Adaptieve remlichten maken hun debuut in de middenklasse en zijn voortaan standaard op elke Vectra en Signum. Nog een innovatie voor het Vectra- en Signum-gamma is de nieuwe generatie Opel-infotainmentsystemen.
Info

Het adaptieve IDSPlus-chassis met elektronisch CDC-systeem (Continuous Damping Control), dat debuteerde in de nieuwe Astra, verrijkt nu ook de middenklassers van Opel. Dit chassissysteem is verkrijgbaar voor de Vectra Sedan, de Vectra GTS en de Vectra Stationwagon, alsmede voor de Signum. Het is standaard op de 3.2 V6 en 3.0 V6 CDTI en als optie verkrijgbaar voor de 2.0 turbo en de 110 kW/150 pk sterke 1.9 CDTI ECOTEC-motor.

Opel

De elektronische dempersturing (CDC) werkt met vier schokdempers die gestuurd worden door elektromagnetische kleppen die de schokdempers precies en continu regelen om zich in enkele milliseconden af te stemmen op het wegdek, de bewegingen van de wagen en de rijstijl van de bestuurder. Daarmee claimt het chassis het hoogst mogelijke comfort en een optimale grip in alle omstandigheden. IDSPlus is via een netwerk gekoppeld aan systemen zoals ESPPlus, TCPlus, ABS en de elektronische dempersturing, in een geintegreerde chassiscontrole via het CANbus-netwerk (Controller Area Network). Bij het remmen past het systeem de instellingen van de schokdempers aan het wegdek aan voor een optimale werking van het ABS-systeem. Bij het IDSPlus-chassis kan de bestuurder ook met een druk op de knop kiezen voor een hardere vering. De SportSwitch functie regelt de schokdempers, versnelt de respons op het gaspedaal en versnelt de respons van de elektrohydraulische stuurbekrachtiging. Als het systeem aan een automatische transmissie wordt gekoppeld, wordt ook het toerental van de schakelmomenten verhoogd om een sportievere rijstijl mogelijk te maken.

De 1.9 CDTI met 110 kW/150 pk is optioneel verkrijgbaar met een gloednieuwe, adaptieve zestrapsautomaat. De nieuwe aandrijving beschikt net als de vijftrapsautomaat over een ActiveSelect functie. De transmissie werkt adaptief en past zich volgens Opel automatisch aan de rijstijl en de staat van het wegdek aan. De langere overbrengingsverhoudingen zorgen voor betere prestaties en beperken tegelijk het verbruik. Dat verbruik wordt teruggedrongen door nieuwe transmissieolie die de hele levensduur van de wagen mee zou gaan.

Elke Vectra en Signum die vanaf heden wordt geproduceerd beschikt standaard over adaptieve remlichten. Het systeem zorgt ervoor dat de remlichten feller oplichten bij zware remmanoeuvres (boven een snelheid van 10 km/u) en verhoogt zo de veiligheid. Ook nieuw voor de Vectra en de Signum is de automatische ontsteking van de koplampen (ALC: Automatic Lighting Control). Twee sensoren in de voorruit zorgen ervoor dat de koplampen automatisch ontstoken worden in tunnels en parkeergarages en wanneer het begint te schemeren. Wanneer de wagen terug in een lichtere omgeving komt, schakelt ALC de lichten automatisch weer uit. Opel biedt dit systeem aan in combinatie met Xenon koplampen, mistlampen voor, regensensor en een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, in het nieuwe Light pakket.

Opel

De nieuwe generatie infotainmentsystemen is reeds bekend van de nieuwe Astra. Voor de Vectra zijn er vijf combinaties beschikbaar: de stereo radio/cd-speler CD 30 met en zonder MP3, de CDC 40 Opera met geintegreerde cd-wisselaar voor zes cds en een dubbele tuner, de CD 50 Phone met gsm en de CD 70 Navi met een geintegreerd navigatiesysteem met dynamische routebegeleiding en een grafisch infoscherm. De Signum is standaard uitgerust met het radio CD 70 Navi systeem. Het nieuwe Business pakket biedt bovendien een bijkomend prijsvoordeel: het omvat de CD 70 Navi, park pilot en een installatiekit voor een gsm.

Ten slotte is vanaf heden elke Vectra en Signum beschikbaar met de nieuwe carrosseriekleur Pannacotta.

KwikFit
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021