10 september 2007
 

Opel Flexreme

Opel toont Flexreme conceptcar

Autozine
10 september 2007 | Opel Flextreme is de naam van een nieuwe conceptcar van Opel. Na 55 kilometer moet de wagen worden opgeladen via de gewone netstroom. Dankzij zijn kleine turbodieselmotor kan de Flextreme echter 715 km rijden zonder de batterij op te laden of brandstof te tanken. Over de Europese testcyclus (ECE R101) zal de CO2-uitstoot van deze krachtbron volgens de verwachtingen minder dan 40 g/km bedragen.
Profile
 

De Opel Flextreme beschikt over de E-Flex architectuur van GM en geeft gestalte aan de strategie van de onderneming die gericht is op de ontwikkeling van voertuigen die minder CO2 uitstoten en om de afhankelijkheid van petroleum als brandstof te verminderen. Op die manier ondersteunt het concept de wereldwijde diversifiëring van de energiebronmix.

Opel

Daarbij hoort ook het gebruik van het stroomnet als energiebron. Het hart van het concept is namelijk een elektromotor die gevoed wordt door een grote lithium-ionbatterij. Het verschil met klassieke hybride aandrijvingen schuilt in het feit dat de 1,3-liter dieselmotor van het E-Flex systeem niet verbonden is met de wielen. Hij wordt uitsluitend gebruikt om aanvullende stroom te genereren voor het opladen van de batterij en zo een grotere autonomie te verkrijgen.

Met een volledig opgeladen batterij heeft de Flextreme een rijbereik van 55 kilometer op elektriciteit alleen. Een gangbaar 220-V stopcontact is alles wat de gebruiker nodig heeft om in ongeveer drie uur de batterij op te laden. De pendelaars in Europa leggen gemiddeld minder dan 50 kilometer af voor de rit van thuis naar het werk. "Als zij de auto 's nachts en overdag opladen, kunnen zij dus meer dan 100 km per dag rijden zonder CO2 uit te stoten", zegt Robert A. Lutz, GM Vice Chairman, Global Product Development.

Opel

De Flextreme gaat nog enkele stappen verder met de nieuwe designtaal die op het Salon van Genève werd voorgesteld met de GTC Coupé. Met de naar voren openzwaaiende achterdeuren (FlexDoor), een groot transparant dak en twee achterkleppen die vanaf de zijkant openen en naar boven zwaaien, valt de Flextreme op. Daarbij hoort ook de aanvullende FlexLoad opbergruimte onder de koffervloer.

De grote verrassing voor het IAA zijn twee elektrische transporttoestellen die ingenieus worden opgeborgen onder de koffervloer. Zij kunnen gebruikt worden op plaatsen die niet toegankelijk zijn voor auto's, en verhogen daardoor de mobiliteit. Deze elektrische scooters staan borg voor 38 km schone mobiliteit.

Opel
UnitedConsumers
Opel keert terug naar JapanOpel keert terug naar Japan
20 februari 2020
Opel Ascona en Manta bestaan 50 jaarOpel Ascona en Manta bestaan 50 jaar
17 februari 2020
AUTOBEST Award 2020 voor Opel CorsaAUTOBEST Award 2020 voor Opel Corsa
17 februari 2020
Opel Corsa wint Connected Car Award 2020Opel Corsa wint Connected Car Award 2020
12 februari 2020
 

Info