15 juni 2005
 

Opel

Opel stelt nieuwe Vectra en Signum voor

Autozine
15 juni 2005 | De Opel Vectra en Signum zijn vernieuwd. De meest opvallende kenmerken van de nieuwe Opels Vectra en Signum zijn het nieuwe design, een motorengamma met een volledig nieuwe, V6 turbo topversie en een brede reeks van technische voorzieningen. De nieuwste editie van Opels middenklasser beschikt over een nieuw afgesteld chassis met vergrote stuurprecisie. Het IDSPlus (Interactive Driving System) chassis met elektronische CDC (Continuous Damping Control), wordt voortaan leverbaar op een groter aantal motorvarianten.
AutoCoach
Info

Het meest typerende kenmerk van de nieuwe Vectra Sedan, Vectra GTS, Vectra Stationwagen en Opel Signum is de voorzijde gebaseerd op de nieuwe designtaal van Opel. Andere opvallende eigenschappen zijn de typische Opel-vouw in de motorkap, de spitser toelopende voorbumper en vooral de nieuwe koplampen, die doorlopen in de nieuw ontworpen spatschermen en motorkap. Met hun cilindervormige, verchroomde lichtunits achter helder glas zijn de koplampen het meest in het oog springende element aan de voorzijde van de Vectra en Signum. Een brede, verchroomde spijl met een groot Opel-logo kenmerkt de grille.

Opel

Het bovenste deel van het dashboard en de deurpanelen hebben een nieuwe, lederachtige textuur. De bestuurdersruimte geeft een lichtere indruk dankzij de nieuwe contouren van het instrumentenpaneel, de afgeronde hoeken van de ventilatieroosters en de chroomkleurige bedieningselementen. Dit alles wordt aangevuld met nieuw ontworpen, tweekleurige sierelementen met grote inlegpanelen uit hout of met aluminiumeffect. Alle versies van de nieuwe Vectra en Signum zijn uitgerust met een driespaaks stuurwiel.

De nieuwe Vectra en Signum zijn verkrijgbaar met een uitgebreid assortiment ECOTEC-motoren: vijf benzineversies (1,8 tot 2,8 liter, 122 tot 230 pk) en vier CDTi common-rail diesels (1,9 tot 3,0 liter, 100 tot 184 pk). De zelfontbranders zijn standaard uitgerust met een onderhoudsvrij Diesel Partikel Filter. Alle krachtbronnen voldoen aan de Euro 4 emissienorm.

De krachtigste motor voor alle versies van de Vectra en de Signum is een volledig nieuwe aluminium 2,8-liter zescilinder benzine met een twin-scroll turbocompressor. De V6 onder een hoek van zestig graden met variabele kleptiming, levert 90 procent van zijn maximumkoppel van 330 Nm bij 1500 t/min. Het maximumkoppel is beschikbaar over een breed toerentalbereik van 1800 tot 4500 t/min. Deze motor staat borg voor een sprint van 0 tot 100 km/u in 7,4 seconden en een topsnelheid van ongeveer 250 km/u. De topversie in het dieselgamma is de 3.0 V6 CDTi met 135 kW/184 pk vermogen en een maximumkoppel van 400 Nm dat beschikbaar is vanaf 2000 t/min. Het assortiment zelfontbranders wordt aangevuld met een nieuwe, 100 pk sterke 1.9 CDTi.

Afhankelijk van de motor zullen de voorwielaangedreven Vectra en Signum worden aangeboden met een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een vijf- of zestraps automatische transmissie. Met uitzondering van de 1,8-liter benzineversie worden alle motoren standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een zestraps automatische transmissie met ActiveSelect is verkrijgbaar voor de 2.8 V6 Turbo, de 150-pk 1.9 CDTi en de 3.0 V6 CDTi.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021