10 december 2014
 

Opel

Opel start productie van nieuwe 2.0 CDTI dieselmotor

Autozine
10 december 2014 | Opel heeft in zijn fabriek in Kaiserslautern een nieuwe 2,0-liter diesel in productie genomen. De moderne motor voldoet aan de strikte Euro 6-emissienorm. Hij levert 125 kW (170 pk) en een koppel van 400 Nm. Daarnaast blinkt de krachtbron volgens Opel uit door zijn gunstige brandstofverbruik. Hij is bestemd voor de Opel Insignia en de Zafira Tourer.
AutoCoach
Info

De start van de productie voltrok zich tegen een feestelijk decor. Jim DeLuca, Executive Vice President Global Manufacturing van GM, en Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales van Opel Group, waren er getuige van dat de eerste nieuwe 2,0-liter dieselmotor van de band liep.

Opel

De 2.0 CDTI is de eerste van een nieuwe generatie grote dieselmotoren. Voor de ontwikkeling daarvan werken ingenieurs in Turijn en Rüsselsheim samen met een Noord-Amerikaans team. "De fabriek in Kaiserslautern levert een waardevolle bijdrage aan het motoroffensief van Opel. Wij zijn er trots op dat wij zijn gekozen voor de productie van de jongste hightech telg in de familie van 2,0-liter dieselmotoren", aldus Peter Winternheimer, interim fabrieksmanager van Opel Kaiserslautern.

De fabriek staat te boek als een competentiecentrum voor motoren, carrosserieën en chassisonderdelen. Sinds 1980 zijn hier ruim negen miljoen motoren geproduceerd. In 1982 startte de productie van diesels en in 1996 is een nieuwe fabriek gebouwd om de productie op te voeren. Opel kondigde onlangs verdere investeringen aan voor de productie van een nieuwe familie motoren en versnellingsbakken in Kaiserslautern en in andere fabrieken.

XLLease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021