12 oktober 2016
 

Opel

Opel opent Global Propulsion Systems Laboratory

Autozine
12 oktober 2016 | Twee jaar nadat de eerste spade de grond in ging, heeft Opel het compleet nieuwe Global Propulsion Systems Laboratory (GPSL) in gebruik genomen. In het complex komen achthonderd technici te werken die zich volledig concentreren op de ontwikkeling van toekomstige aandrijflijnen. De GSPL heeft een oppervlakte van 36.000 m2 en omvat behalve een technologiecentrum ook kantoorruimtes en 45 uiterst moderne testbanken.
AutoCoach
Info

De investering van 210 miljoen euro in het nieuwe test- en ontwikkelingscentrum is de grootste vastgoedinvestering in Rüsselsheim sinds de bouw van de Opel-fabriek in 2002. Het nieuwe centrum maakt deel uit van het wereldwijde ontwikkelingsnetwerk van GM Global Propulsion Systems. Dankzij de internationaal gestandaardiseerde testprocedures en software kunnen testresultaten optimaal worden geëvalueerd.

Opel

Karl-Thomas Neumann, CEO bij Opel, vertelt: "Dit nieuwe centrum is een strategische investering. We gaan hier de aandrijflijnen van de toekomst ontwikkelen. We hebben daarvoor de modernste gereedschappen tot onze beschikking en kunnen hier veel efficiënter en sneller werken. Wij willen een van de vooruitstrevendste fabrikanten van schone, duurzame aandrijflijnen blijven, zoals we bewijzen met de volledig elektrische Ampera-e".

Dan Nicholson, GM Vice President Global Propulsion Systems was ook aanwezig om de opening te vieren. "Moederbedrijf GM heeft er niet voor niets voor gekozen om dit nieuwe centrum in Rüsselsheim te bouwen. Het is een bewijs van waardering voor de prestaties en deskundigheid van onze Opel ingenieurs en we realiseren er een zeer vooraanstaand, mondiaal competentiecentrum mee voor GM."

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021