25 januari 2011
 

Opel

Opel ontwikkelt eigen iPhone app

Autozine
25 januari 2011 | Opel heeft een applicatie voor de iPhone ontwikkeld die gebruikers zowel in als buiten de auto gemak en entertainment biedt: de FlexApp. Deze applicatie helpt onder meer bij het vinden van restaurants, winkels en parkeerplaatsen. De Mood Player selecteert ondertussen de muziek op de iPhone die op dat moment het best aansluit bij het humeur van de gebruiker.
AutoCoach
Info

Het menu van Opels FlexApp is zo ingedeeld dat alle tools voor een bepaald doel gegroepeerd zijn. Onder Shopping bijvoorbeeld kan in een handomdraai een boodschappenlijst samengesteld worden. Bovendien stelt de "app" automatisch een route samen langs de beste winkels. De FlexApp houdt ook bij hoeveel tijd er nog resteert op de parkeermeter en helpt vervolgens bij het terugvinden van de auto na een dagje shoppen. Voor extra gemak kunnen gesproken memo's worden opgeslagen en ook verstuurd.

Opel

"Innovatie zit in onze genen. Onze engineers zien dat iPhone-gebruikers steeds meer behoefte hebben aan software die het leven gemakkelijker maakt. En behalve gemakkelijker maakt de FlexApp het leven ook nog eens leuker", aldus Alain Visser, Vice President Sales, Marketing en Aftersales. Een voorbeeld daarvan is de Mood Player. De gebruiker voert in hoe hij of zij zich op dat moment voelt en met die informatie stelt de Mood Player een playlist samen uit de muziekcollectie op de iPhone. Hierdoor sluit de muziek aan op het humeur van de gebruiker.

Met de Hotspot-functie van de applicatie zijn interessante bezienswaardigheden, bijzondere restaurants en eigenzinnige hotels te selecteren. De routeplanner leidt de gebruiker vervolgens via de snelste of juist de mooiste route naar de betreffende locatie.

Zeer praktisch is overigens dat de Hotspot-functie ook is te gebruiken om de dichtstbijzijnde Opel-dealer te vinden, vanaf het punt waar men zich op dat moment bevindt. Alle configuraties zijn tevens naar Google Maps en Navigon te versturen.

De FlexApp is flexibel, zodat de gebruiker de tools naar eigen wens en behoefte kan personaliseren. De zes instrumenten op het startscherm van de applicatie zijn niet alleen te verplaatsen, maar ook in- en uit te schakelen. De gebruiker heeft zelf de keuze of hij alle of slechts een deel van de functionaliteiten van de FlexApp gebruikt.

De Opel FlexApp is gratis te downloaden. Dit gaat heel gemakkelijk door te zoeken naar 'Opel FlexApp' in de App Store van Apple.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021