8 juli 2013
 

Opel Monza

Opel onthult Monza Concept

Autozine
8 juli 2013 | De Opel Monza Concept beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Frankfurt, die plaatsvindt van 12 tot 22 september, maar vandaag licht Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann al een tipje van de sluier op. De Monza Concept demonstreert wat de klanten van Opel in de toekomst mogen verwachten. Hij focust op twee grote thema's die topprioriteit zullen zijn voor de meer dan 6.000 ingenieurs, technici en ontwerpers in Rüsselsheim bij de ontwikkeling van de volgende generatie Opel-modellen: efficiëntie en connectiviteit.

De Monza Concept is uiterst efficiënt dankzij zijn specifieke bouw en de gebruikte materialen, terwijl ook de aerodynamica en bijzondere motor hun steentje bijdragen. Op het vlak van connectiviteit biedt hij ongeziene mogelijkheden die een ware doorbraak betekenen in de ontwikkeling van infotainmentsystemen.

Opel

De Monza Concept is een herkenbare verdere doorontwikkeling van Opels huidige ontwerpstijl. Als visuele uitdrukking van Opels zoektocht naar meer efficiëntie gaat het ontwerp een stap verder in haar filosofie van sculpturaal design en Duitse precisie, met carrosserielijnen die meer aan een lenige atleet doen denken dan aan pure spierkracht.

Aan de voorzijde van de auto is het meteen duidelijk waar de vormgeving om draait. Een laag postuur met vloeiende lijnen, een duidelijk gedefinieerde motorkap en opvallende koplampen geven de auto een extra dosis zelfvertrouwen. Verder ontwikkelde, typische Opel-thema's zitten verwerkt in de algemene aanblik: de herkenbare vouwlijn op de motorkap is meer driedimensionaal en dus meer uitgesproken, terwijl de verchroomde grillelijst met het logo van Opel aan de uiteinden als vleugels omhoog wipt. Twee kenmerkende sikkels onder de koplampen zorgen voor een extra sportief tintje.

De Monza Concept is een eerbetoon aan de oorspronkelijke Opel Monza Coupé die tussen 1978 en 1986 geproduceerd werd. Beide auto's lijken op elkaar in vormelementen zoals de lange, glazen oppervlakken en de lage taillelijn.

De oorspronkelijke Monza kwam als eerste op de markt met een digitaal dashboarddisplay en de Monza Concept pikt dat thema weer op. Hij introduceert nieuwe techniek voor toekomstige mogelijkheden op het vlak van infotainment en connectiviteit. Daarmee toont hij hoe de volgende generatie Opels zal inspelen op de wensen van een maatschappij waarin sociale media een hoofdrol spelen.

Opel

De Monza Concept is de laatste van een reeks IAA-ontwerpstudies waar Opel in 1965 mee startte met de Opel Experimental GT. Op dat moment was Opel de eerste autofabrikant in Europa die conceptstudies maakte en voorstelde op een autoshow. Met succes. De Experimental GT werd enthousiast onthaald door de media en het publiek en was de aanzet tot heel wat conceptauto's waarmee het merk vernieuwingen en toekomstige ontwikkelingen in het gamma kon presenteren. De ontwerpstudies van Opel in de jaren 1960 hadden zoveel succes dat alle Europese concurrenten hun eigen concepten begonnen te ontwikkelen en voor te stellen.

"Met de Opel Monza Concept maken we onze toekomst vandaag al tastbaar", zegt CEO Neumann van Opel. En om de nieuwsgierigheid naar de recentste studie uit Rüsselsheim vóór de wereldpremière nog wat aan te wakkeren, voegt hij eraan toe: "Ik kan nog niet veel verklappen over hoe het interieurdesign en vooral de trendsettende technologie van de Monza Concept de rijervaring zullen veranderen. Maar ik kan verzekeren dat zijn innovatieve carrosserie en perfecte verhoudingen niet onopgemerkt zullen blijven. En toch zijn zij alleen de zichtbare uitdrukking van waar het allemaal om draait, de essentie die onder de carrosserie zit. Ik nodig iedereen uit op onze stand tijdens de IAA om een glimp op te vangen van Opels veelbelovende toekomst!"

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
 

Info