20 mei 2016
 

Opel OnStar

Opel OnStar leest bestemming van smartphone

Autozine
20 mei 2016 | Opel-rijders kunnen nu nog gemakkelijker het navigatiesysteem in hun auto programmeren, zonder dat ze daarvoor in de auto moeten zitten. Dankzij OnStar, Opels persoonlijke connectiviteits- en service-assistent, in combinatie met de nieuwste versie van de myOpel app kunnen Opel-rijders hun reisbestemming in hun smartphone invoeren of selecteren in het adresboek en deze verzenden naar het navigatiesysteem van het betreffende Opel-model. Gebruikers kunnen nu ook opmerkingen of een foto toevoegen in de Vehicle Location-functie, waarmee het terugvinden van de auto makkelijker is. Om parkeerboetes te voorkomen, kunnen myOpel-gebruikers een alarm instellen ter herinnering aan het einde van de parkeertijd.
AutoCoach
Info

Opel OnStar zorgt ook voor connectiviteit. Het gebruikt niet alleen computers, maar ook echte, servicegerichte mensen die de rol van ‘beschermengel' vervullen. Ze reageren in het geval van een ongeval en helpen gestolen voertuigen terug te vinden. Deze service kan desgewenst ook portieren op afstand ver- en ontgrendelen, routes direct downloaden en naar het navigatiesysteem in de auto sturen, e-mails verzenden over de toestand van de auto en optioneel zelfs dienen als 4G/LTE WiFi hotspot.

Opel

De bediening op afstand via de myOpel app is de populairste functie van Opel OnStar. Behalve reisbestemmingen invoeren in het navigatiesysteem kunnen de gebruikers van de app ook hun auto gemakkelijker terugvinden en de portiersloten ver- en ontgrendelen via hun smartphone.

Om de auto gemakkelijker terug te vinden in een parkeergarage kunnen myOpel-gebruikers een knop indrukken om de auto te laten claxonneren en de lichten te laten knipperen. Ze kunnen ook belangrijke informatie oproepen over bijvoorbeeld de motorolie en de bandenspanning, en de Wi-Fi-hotspot in de auto beheren zodat maximaal zeven apparaten in de auto verbonden kunnen zijn met internet. Dit kan momenteel in Nederland, Duitsland, Italië, Portugal, Groot-Brittannië en Spanje. myOpel-gebruikers kunnen ook het instructieboek voor de auto downloaden op hun smartphone en zoeken naar Opel-dealers.

Opel

Android- en iOS-smartphonegebruikers kunnen de myOpel-app downloaden van respectievelijk de Google Play Store en de App Store. Opel OnStar is beschikbaar in alle nieuwe Opel-personenauto's in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Ierland, Polen en Groot-Brittannië (Vauxhall OnStar). Vanaf augustus dit jaar is Opel OnStar in nog eens achttien additionele Europese landen beschikbaar.

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021