5 juli 2016
 

CarUnity

Opel investeert in nieuwe vormen van mobiliteit

Autozine
5 juli 2016 | De uitbreiding van het productaanbod met mobiliteitsdiensten is een van de belangrijke speerpunten in de toekomst van Opel. In dat kader is Opel een jaar geleden in Duitsland gestart met het unieke deelautoprogramma CarUnity. Met meer dan 4.000 geregistreerde voertuigen in de eerste twaalf maanden is CarUnity zeer succesvol, hetgeen wordt opgeluisterd met een uitbreiding naar de regio's Berlijn en Noordrijn-Westfalen.
AutoCoach
Info

In tegenstelling tot andere deelautoprogramma's is CarUnity een 'open platform' waar gebruikers tegen betaling hun eigen auto uitlenen. Het gaat hier om auto's van alle merken. Behalve particulieren en veel Opel-werknemers zijn er ook ruim zestig Opel-dealers die hun auto's aanbieden via CarUnity.

Opel

General Motors, moederconcern van Opel, wil een grote rol spelen in toekomstige mobiliteitsoplossingen. Eerder dit jaar startte GM het deelautoprogramma 'Maven' en de fabrikant werkt nauw samen met 'Lyft', de grootste 'ridesharing'-organisatie in de Verenigde Staten. Ook Opel is een succesvol ridesharing-project gestart op de campus van Rüsselsheim.

"Een auto delen via Opel heeft veel voordelen. We bieden gebruikers flexibel en betaalbaar vervoer en zelfs de mogelijkheid om geld te verdienen. En het is minder belastend voor het milieu omdat wij werken met al rijdende auto's en dus met reeds bestaande middelen", zegt Tina Müller, Chief Marketing Officer.

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021