5 oktober 2007
 

Opel GTC Concept

Opel GTC Concept wijst de weg tijdens Dutch Design Week

Autozine
5 oktober 2007 | Opel is één van de automerken die de komende Dutch Design Week 2007 opluisteren met een prominente designstudie. In het kader van dit evenement herbergt het Klokgebouw Strijp S in Eindhoven van 20 tot en met 28 oktober aanstaande de thematische automotive tentoonstelling Design On Wheels Show.
Info

De Dutch Design Week (DDW) is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste designevenement van Nederland. Ook de zesde editie belooft de bezoeker weer een kijkje in de keuken te geven van de meest uiteenlopende designdisciplines. Bezoekers krijgen een beeld van de werkwijze van de ontwerper en zien wat er allemaal komt kijken bij de totstandkoming van een goed ontwerp.

Opel

Het onderdeel Design On Wheels Show vindt plaats in het Klokgebouw Strijp S in Eindhoven. Deze deeltentoonstelling is geheel gewijd aan nieuw automotive design, met speciale aandacht voor de synergie tussen design en technologie. Het thema van dit jaar is "Niche Vehicle Design". De auto-industrie schenkt tegenwoordig meer en meer aandacht aan speciale modellen voor steeds kleinere doelgroepen, nu gedeelde platforms/architecturen en innovatieve productietechnieken dit in financieel opzicht mogelijk maken.

Ook Opel laat zich op dit vlak niet onbetuigd. Het merk bracht de afgelopen jaren al diverse succesvolle nichemodellen op de markt en pakt in Eindhoven uit met de GTC Concept die eerder dit jaar zijn wereldpremiere beleefde tijdens de Autosalon van Geneve. Het betreft hier een studiemodel met vergaande betekenis, omdat het model de designtaal herbergt die het Duitse merk kiest voor de toekomst. De vierwielaangedreven conceptauto staat op de nieuwe Epsilon II-architectuur die met ingang van volgend jaar als basis dient voor diverse modellen uit de stal van General Motors. De Opel GTC Concept licht alvast een tipje van de sluier op ten aanzien van de opvolger van de huidige Opel Vectra, maar bevat ook elementen die op andere toekomstige Opel-modellen te zien zullen zijn.

Opel

De Dutch Design Week is bedoeld voor de (inter)nationale designgemeenschap, het bedrijfsleven en het algemene publiek. Ontwikkelingen uit de Nederlandse designwereld worden op een aantrekkelijke manier gepresenteerd aan bezoekers die niet alleen beroepsmatig, maar ook uit algemene interesse naar Eindhoven komen.

Het designevenement vindt plaats verspreid over meer dan 40 locaties door heel Eindhoven. In vier hoofdlocaties wordt een groot aantal activiteiten geclusterd, te weten het Klokgebouw, de Witte Dame, de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en het Temporary Art Centre (TAC). Behalve exposities worden er ook workshops, lezingen, congressen, bedrijfsbezoeken en een aantal feesten georganiseerd.

Opel
IkWilVanMijnAutoAf
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021