12 juli 2016
 

Opel GT Concept

Opel GT Concept wint Automotive Brand Award

Autozine
12 juli 2016 | Opel is tijdens de Automotive Brand Contest 2016 maar liefst vier keer in de prijzen gevallen. De puristisch vormgegeven Opel GT Concept, de ster van de Autosalon van Genève van 2016, werd in de categorie 'Concepts' beloond met de 'Best of Best'-award. Ook in de categorieën 'Future Mobility & Parts', 'Digital' en 'Events' kwam Opel als winnaar uit de bus. Mark Adam, Vice President Opel Design, neemt de prijs voor de Opel GT Concept op 29 september in ontvangst tijdens de vooravond van de Autosalon van Parijs (1-16 oktober).
AutoCoach
Info

De GT Concept zet de rijke concepthistorie van Opel voort met zijn avantgardistische vormgeving. De sportcoupé heeft alles in zich om liefhebbers in alle leeftijdscategorieën aan te spreken en dit wordt nu onderstreept door de German Design Council, organisator van de gerenommeerde Automotive Brand Contest. De jury van deze prestigieuze competitie heeft de Opel GT Concept uitgeroepen tot 'Design Study 2016'.

Opel

"De GT Concept is een droomauto die Opels filosofie 'sculptural artistry meets German precision' naar een hoger plan tilt. De feedback op de sportcoupé was overweldigend. Wij zijn bijzonder trots dat ons sportautoconcept met de 'Automotive Brand Award' is verkozen tot de beste conceptcar van 2016", zei Mark Adams.

In de categorie 'Events' kreeg 'Mission Astra' de 'Best of Best' award. 'Mission Astra' was de naam van de Astra-introductie voor Opel-dealers in het Spaanse Sierra Nevada waar werknemers van dealerbedrijven twee dagen als 'astronauten' verbleven en sliepen in 250 futuristische tenten in de woestijn.

Opel

"We willen onze dealers altijd een speciale ervaring bieden. Daarom ontwikkelden we dit ongebruikelijke idee voor de introductie van de nieuwe Opel Astra. Met een compleet tentendorp, gelegen aan een circuit en met de uitstraling van een maanlandschap, creëerden we een onvergetelijke ervaring". zei Tina Müller, Opel Chief Marketing Officer. Ze toonde zich verheugd over het feit dat niet alleen de dealers onder de indruk waren van dit gedurfde marketingconcept, maar dat ook de jury van de Automotive Brand Contest zeer enthousiast was.

De persoonlijke online én service assistent Opel OnStar en de nieuwe smartphone configurator werden tot winnaars uitgeroepen in de categorieën 'Future Mobility & Parts' en 'Digital'.

Opel

Geïnitieerd door het Duitse Design Council eert de Automotive Brand Contest jaarlijks uitstekende product- en communicatieontwerpen van automerken op internationaal niveau. Het Duitse Design Council is als een stichting in 1953 opgericht en is één van 's werelds meest toonaangevende centra voor design.

XLLease
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021