25 februari 2016
 

Opel GT

Opel GT debuteert in film

Autozine
25 februari 2016 | Liefhebbers die ernaar uitkijken om op de Autoshow van Genève (3 tot en met 13 maart) de Opel GT Concept te zien, kunnen de sportauto nu al bekijken in een bijzondere film. Zoals men van een  droomauto mag verwachten, verschijnt het puristische studiemodel in een droom. De auto fluistert "Come on, drive me!", waarna hij de wereld van de kijker betreedt. De droom wordt kort daarna werkelijkheid: de deur gaat open, de kijker wordt de bestuurder en de GT Concept accelereert richting een stad.
AutoCoach
Info

De film is de opmaat voor de wereldpremière van de GT Concept tijdens de 86e Autoshow van Genève. De sportauto van de toekomst is het volgende hoofdstuk in Opels lijn van conceptmodellen, die in 1965 begon met de Experimental GT. De oplettende kijker ziet in de film ook kortstondig een ontmoeting tussen de Opel GT Concept en de klassieke Opel GT.

Opel

"De GT Concept zet een trend voor nieuwe ontwikkelingen van Opel en toont onze designfilosofie voor toekomstige modellen: expressief, vol emotie en sportief", zegt Opel CMO, Tina Müller. "De GT Concept is ook een eerbewijs aan de iconische Opel GT en is een statement voor de toekomst van Opel."

Opel

"Als je iets kunt dromen, dan kun je het ook bouwen", is de boodschap van de film van 78 seconden, die nu via social media zoals Facebook, Twitter en YouTube is te zien. De film, die onder leiding van Hanna Maria Heidrich en Scholz & Friends is gemaakt, toont hoe een auto toegang kan krijgen tot de droom van de bestuurder. Het scenario is puristisch, terwijl het script de droomauto genoeg ruimte geeft om zijn aantrekkingskracht volledig te uiten.

Opel

De GT Concept, met een zogenoemde 'front-mid' geplaatste motor gemonteerd achter de vooras, en achterwielaandrijving tilt Opels designfilosofie naar een hoger niveau. De sportauto oogt avant-gardistisch én puristisch. Deurgrepen, zijspiegels en overbodige decoratieve elementen ontbreken. De lange motorkap, de ultrakorte overhangen en de rode designlijn ademen dynamiek. De centraal geplaatste dubbele uitlaat, het bijzondere spakendesign van het stuurwiel, natuurlijk de naam en de afwezigheid van een kofferklep verwijzen allemaal naar de originele GT. De GT Concept is echter niet alleen een eerbetoon aan zijn beroemde voorouder. Hij laat de ook innovatie, de durf en spannende geest van de oorspronkelijke GT herleven, zonder enige vorm van retro-design.

Wittebrug
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021