1 oktober 2010
 

Opel

Opel Eye onderscheiden door EuroNCAP

Autozine
1 oktober 2010 | Opel mocht op de Autosalon van Parijs voor zijn Opel Eye-systeem de allereerste veiligheidsonderscheiding ontvangen van veiligheidsorganisatie EuroNCAP. Rita Forst, Vice President Engineering bij Opel, nam de prijs in ontvangst.
AutoCoach
Info

EuroNCAP Advanced is een nieuw onderscheidingssysteem dat geavanceerde veiligheidstechnologieën in de autosector bekroont. Het vormt een aanvulling op het bestaande ratingsysteem van EuroNCAP om de bescherming van volwassenen, voetgangers en kinderen en rijhulpsystemen in een auto te beoordelen.

Opel

"Opel krijgt deze onderscheiding, omdat het merk op uitzonderlijke wijze kon aantonen hoe Opel Eye levens redt", aldus Dr. Michiel van Ratingen, Secretaris-generaal van EuroNCAP. "EuroNCAP Advanced was vooral onder de indruk van Opel Eye omdat het levens redt en tegelijk betaalbaar blijft".

Opel Eye is verkrijgbaar op alle Insignia- en Astra-modellen, waaronder de Astra Sports Tourer, die zijn wereldpremière beleeft in Parijs.

Opel Eye heeft twee functies. De 'Lane Departure Warning' waarschuwt bestuurders wanneer ze onbedoeld de rijstrookmarkering overschrijden. Dat voorkomt gevaarlijke situaties wanneer bestuurders bijvoorbeeld in slaap vallen aan het stuur. Het systeem waarschuwt de bestuurder met een akoestisch signaal en een knipperend pictogram op het instrumentenbord.

De 'Traffic Sign Recognition' van het Opel Eye leest snelheidsbeperkingen en inhaalverbodsborden en geeft deze onmiddellijk weer op het centrale instrumentenpaneel, totdat de beperking is opgeheven.

Wittebrug
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021