3 december 2014
 

Opel

Opel dodehoekassistent ontvangt EuroNCAP Reward

Autozine
3 december 2014 | De dodehoekassistent van Opel is onderscheiden met een EuroNCAP Advanced Reward. Deze onderscheiding wordt toegekend aan geavanceerde, levensreddende veiligheidsvoorzieningen met een wetenschappelijk onderbouwd veiligheidsvoordeel voor automobilisten en andere weggebruikers.
AutoCoach
Info

De dodehoekassistent die de Opel-ingenieurs in Rüsselsheim hebben ontwikkeld, waarschuwt voor onzichtbare obstakels. Als de bestuurder van rijstrook verandert of afslaat, waarschuwt het systeem als andere verkeersdeelnemers zich in de dode hoek bevinden. Ook al kijkt de bestuurder in de spiegels en over de schouder, hij kan toch een medeweggebruiker in de dode hoek over het hoofd hebben gezien. Tien procent van alle zware verkeersongevallen en vijf procent van de dodelijke verkeersongevallen in Europa zijn het gevolg van dergelijke situaties.

Opel

"Deze onderscheiding van het veiligheidsinstituut Euro NCAP bevestigt dat Opels beleid om de veiligheid van de modellen continu te optimaliseren op basis van reële verkeers- en ongevallensituaties, een goede strategie is", zegt Günther Schmall, Director Vehicle Safety Integration bij Opel. "Interne studies tonen aan dat de dodehoekassistent de verkeersveiligheid aanmerkelijk verhoogt. Als het systeem in heel Europa op de markt komt en aanslaat, dan kan dat het aantal ongevallen met lichte en zware verwondingen met ongeveer een procent terugdringen".

De prijswinnende dodehoekassistent ondersteunt bestuurders van de Opel ADAM, Corsa, Astra, Cascada en de Zafira Tourer met behulp van vier ultrasonische sensoren. In de Opel Insignia maakt de dodehoekassistent gebruik van radartechniek. Als het systeem een object detecteert, gaat in de buitenspiegel aan de kant waar het object zich bevindt een oranje lampje branden. Dankzij led-techniek is het lampje ook bij fel zonlicht goed zichtbaar. De dodehoekassistent werkt bij snelheden van 10 tot 140 km/u.

Opel

Uit een recente enquête is gebleken dat de eigenaren van een Opel Insignia zeer tevreden zijn met de dodehoekassistent: 97,2 procent van de respondenten schakelt het systeem nooit uit, 87 procent is volledig overtuigd van het nut ervan en 82 procent zal de elektronische veiligheidsvoorziening ook in de volgende auto bestellen.

KwikFit
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021