25 juni 2015
 

Opel

Opel Corsa en Insignia als Business+ versie

Autozine
25 juni 2015 | Opel biedt de nieuwe Corsa en de ruime en stoer ogende Opel Insignia Country Tourer nu in speciale  versies voor de zakelijke rijder. Het gaat om rijk uitgeruste Business+ versies met zuinige dieselmotoren. In navolging van de 3-deurs versie scoort nu ook de Corsa 5-deurs 1.3 CDTi 14% bijtelling. De Insignia Country Tourer is nu ook extra aantrekkelijk met 20% bijtelling. Ze zijn nu te bestellen en nog dit jaar leverbaar. Bij een tenaamstelling voor 1 januari 2016 profiteert de gebruiker nog maximaal vijf jaar van de lage bijtelling.
Info

De nieuwe Opel Corsa met een 1.3 CDTi dieselmotor met Start/Stop en een Easytronic 3.0 was al als 3-deurs leverbaar met 14% bijtelling. Nu geldt dit fiscale voordeel ook voor de 5-deurs uitvoering. De gunstige bijtelling is te danken aan een CO2-uitstoot van 82 g/km. Er is een brandstofverbruik haalbaar van 3,1 l/100 km gemiddeld. De 1.3 CDTi is goed voor 70 kW (95 pk) en 190 Nm koppel.

Opel

Het lage verbruik is mede toe te schrijven aan het start-stopsysteem en de nieuwste generatie  Easytronic, die standaard is bij de Corsa 1.3 CDTi. De gerobotiseerde automaat telt vijf versnellingen. Een lage inwendige wrijving draagt bij ook aan de efficiency.

De Opel Corsa 1.3 CDTi Easytronic 3.0 Start/Stop 3-deurs is verkrijgbaar vanaf € 17.595,- (5-deurs vanaf € 18.195,-). Dat is de uitvoering Business+. Tot de uitrusting behoort onder meer het IntelliLink-infotainmentsysteem, met onder meer Bluetooth-connectiviteit, een usb-poort, een touchscreen van 7-inch en voice control. De Corsa 1.3 CDTi is verder te leveren in de uitvoeringen Edition, Color Edition en Cosmo.

Naast de Opel Insignia 4-/5-deurs en de Sports Tourer is nu ook de Insignia Country Tourer verkrijgbaar met 20% bijtelling. Het stoere en avontuurlijke design gaat samen met een wat hogere zitpositie en de functionaliteit van een allround stationwagen. De lage bijtelling is mogelijk dankzij een nieuwe,  fluisterstille en ultrazuinige 1.6 CDTi dieselmotor met Start/Stop en handgeschakelde zesversnellingsbak. De CO2 uitstoot bedraagt 109 g/km. De 1.6 CDTi levert een maximaal vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 320 Nm.

Opel

De Opel Insignia Country Tourer Business+ is er vanaf € 35.995,-. Tot de uitrusting behoren onder meer het nieuwe IntelliLink navigatiesysteem met 8 inch touchscreen, parkeersensoren, met leder bekleed stuurwiel, LED-verlichting en Electronic Climate Control. Daarnaast bevat deze versie standaard de nieuwe connectiviteits- en service-assistent, Opel OnStar. Het systeem alarmeert bijvoorbeeld automatisch hulpdiensten als de airbags worden geactiveerd. Ook biedt het 24/7 toegang tot hulp en assistentie, zoals voertuigdiagnose of het downloaden van bestemmingen in het navigatiesysteem. Met OnStar fungeert de Opel Insignia als een 4G LTE mobiele Wi-Fi hotspot. Tegelijkertijd kunnen tot wel zeven mobiele apparaten worden gekoppeld. De eerste 12 maanden kunnen klanten gratis kennismaken met de Opel OnStar-diensten, inclusief de Wi-Fi-verbinding.

Wittebrug
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021