23 juni 2010
 

Opel

Opel Corsa en Agila nu met start/stop

Autozine
23 juni 2010 | Opel biedt de Start/Stop-technologie in het nieuwe modeljaar aan op de Corsa 1.3 CDTI en de Agila 1.2 in combinatie met een Euro 5-upgrade en een CO2-optimalisatiepakket dat het brandstofverbruik in de stad sterk terugdringt. Deze ecoFLEX-technologie wordt verder uitgebreid naar het volledige gamma, te beginnen met de Astra 1.3 CDTI. Aan het einde van 2011 zullen alle belangrijke Opel-modellen deze CO2-besparende innovatie aanbieden.
AutoCoach
Info

De Start/Stop-technologie is vooral voordelig in het stadsverkeer, hét 'werkterrein' bij uitstek voor de Agila en de Corsa. Het principe is eenvoudig: een motor die niet draait, kan geen brandstof verbruiken. In plaats van de motor in zijn vrij te laten draaien bij een verkeerslicht of spoorwegovergang, wordt deze automatisch uitgeschakeld wanneer de bestuurder de versnellingspook in neutraal zet en het koppelingspedaal loslaat. Wanneer het verkeerslicht weer op groen springt, is een druk op het koppelingspedaal voldoende om de motor opnieuw te starten. Daarna is het kwestie van de auto in de eerste versnelling te zetten en te vertrekken.

Opel

Uiteraard blijft de werking van verwarming, stuurbekrachtiging en remmen ongewijzigd om de veiligheid en het comfort van de inzittenden te garanderen, ook wanneer de motor tijdelijk is uitgeschakeld. Door de vrijlooptijd te elimineren, stoot de motor minder broeikasgassen uit en produceert deze minder geluid.

Het ecoFLEX Technology Pack op de Agila bevat:

Opel
  • Het Start/Stop-systeem met versterkte startmotor die ervoor zorgt dat het systeem de hele levensduur van de auto meegaat;
  • Een krachtige 'Absorbent Glass Mat'-batterij. Deze upgrade voor het elektrische systeem van de auto garandeert een betrouwbare werking en zorgt ervoor dat de auto iedere keer start;
  • 'Intelligent Battery Management' met batterijsensor om de betrouwbaarheid en kwaliteitscontrole te garanderen;
  • Een aan/uit-schakelaar voor handmatige controle zodat klanten kunnen kiezen wanneer ze het systeem willen gebruiken;

Het ecoFLEX Technology Pack op de Corsa bevat de volgende elementen:

  • Het Start/Stop-systeem;
  • De zeer krachtige 'Absorbent Glass Mat'-batterij;
  • Intelligent Battery Management met batterijsensor;
  • 'Electric Power Management' zorgt ervoor dat de motor iedere keer start;
  • Een extra waterpomp die het interieur warm houdt tijdens de stopfase bij koud weer;
  • De aan/uit-schakelaar voor een handmatige controle.

Daarnaast bevat het ecoFLEX Technology Pack op Corsa ook een elektronische klimaatregeling, waarmee men het klimaatcomfort kan instellen. Zo kunnen bestuurders de hoeveelheid airconditioningcomfort instellen wanneer de motor tijdelijk wordt uitgeschakeld. Men kan kiezen om de ecologische functie voorrang te geven en de motor ook uit te schakelen als het interieur opwarmt. Men kan echter ook een AC-configuratie schakelaar indrukken die de uitschakeling van de motor voorkomt als deze nodig is om het interieur koel te houden.

Opel
Wittebrug
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021