23 september 2009
 

Opel

Opel breidt Europees zonneoffensief uit

Autozine
23 september 2009 | Opel breidt de promotie van fotovoltaïsche elektriciteitsproductie uit door een zonnekrachtcentrale te bouwen op het dak van de fabrieken in Rüsselsheim en Kaiserslautern. Samen met partners Tauber-Solar en SOLON SE zal Opel 13 megawatt aan zonne-energie genereren om zo de CO2-uitstoot van de fabriek in Rüsselsheim met ongeveer 7.500 ton per jaar te reduceren.
AutoCoach

De productie van de 225.000 vierkante meter aan zonnepanelen is begonnen in juli en de eerste panelen worden aan het einde van de herfst gemonteerd. De zonnepanelen zullen een totale oppervlakte van 225.000 vierkante meter beslaan. Opel ging een partnerschap aan met Tauber-Solar-Energie- und Wärmetechnik GmbH voor de bouw van de krachtcentrale in Rüsselsheim en met SOLON SE GmbH voor de planning, de levering van de onderdelen en het beheer ervan.

Opel

In combinatie met de zonnepanelen op het dak van de Opel-fabriek in Zaragoza (Spanje) heeft Opel een zeer groot netwerk van fabrieken op zonne-energie in Europa. Het volgende in de reeks zonne-energieprojecten van Opel heeft betrekking op de fabriek van Kaiserslautern. De energiedeskundigen van Opel onderzoeken de mogelijkheid om nog meer zonnekrachtcentrales te bouwen op de daken van verschillende vestigingen in Europa.

"Onze ervaring met de eerste zonnepanelen in Zaragoza was uitermate positief en daarom hebben we besloten om het programma uit te breiden. Met deze volgende stap in ons zonne-initiatief tonen we aan dat we ons inzetten voor duurzame energie en milieuvriendelijke mobiliteit", zo verklaarde Carl-Peter Forster van de Opel Supervisory Board tijdens de openingsceremonie. Ook Roland Koch, minister-president van de deelstaat Hessen, was aanwezig. De eerste voorbode van het zonneoffensief van Opel is reeds te zien voor het hoofdkantoor van Opel in Duitsland, het Adam Opel Haus: een zogenaamde Solar Mover, een fotovoltaïsch systeem dat op twee assen draait en de zonnecellen ongeacht het uur van de dag naar de zon richt om de hoogste opbrengst te genereren.

Opel

De fabriek in Rüsselsheim zal naar schatting 12,35 miljoen kilowattuur energie van de zon genereren. Ongebruikte elektriciteit (die bijvoorbeeld in het weekend of tijdens sluitingsdagen van de fabriek wordt geproduceerd), vloeit terug naar het lokale netwerk.

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
 

Info