8 maart 2016
 

Opel

Opel breidt design-center uit

Autozine
8 maart 2016 | Opel investeert 11 miljoen euro in de uitbreiding van het Design Center in Rüsselsheim. Dat moet in juni 2017 gereed zijn. Dan is het mogelijk om met moderne beeld- en communicatietechnologie betere en efficiëntere ontwerpen te creëren. De ceremonie ter gelegenheid van de start van de werkzaamheden vond plaats op dinsdag 8 maart. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, was daarbij aanwezig.
Info

"Spannend design is altijd een van de belangrijkste kenmerken van Opel", zei Neumann. "De uitbreiding van het Design Center biedt onze creatieve staf nieuwe mogelijkheden, die van pas komen in de volgende fase van ons modellenoffensief. Dit verstevigt ook de positie van het Design Center in Rüsselsheim in de wereldwijde ontwikkeling van Opel."

Opel

Uwe Baum, Deputy Chairman of the Opel Works Council, voegt daaraan toe: "Het is fantastisch dat de uitbreiding er komt. Het zorgt voor de noodzakelijke extra ruimte voor de tachtig nieuwe medewerkers die onlangs bij het Europese Design Center zijn aangenomen."

Apparatuur voor virtual reality-projectie, uitgebreide videoconferentiesystemen en een modern netwerk helpen de nieuwe werknemers in de nieuwbouw van het Design Center om snel en efficiënt te werken. "Met ultramoderne voorzieningen kunnen diverse technologieën en technieken, van het kleimodel tot en met virtual of augmented reality-modellen, worden gedeeld en ook resultaten met elkaar vergeleken worden. Daarmee zet Opel internationaal de toon", aldus Mark Adams, Vice President Design bij Opel.

Opel

Deze investering is de tweede in korte tijd in het designcentrum. Onlangs nam Opel een nieuw freescentrum ter waarde van vijf miljoen euro in gebruik. De uitbreiding van het Design Center is de volgende stap in Opels grootschalige modellenoffensief. Tussen 2016 en 2020 brengt Opel 29 nieuwe modellen op de markt.

IkWilVanMijnAutoAf
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021