6 mei 2014
 

Opel

Opel bouwt auto's voor Holden

Autozine
6 mei 2014 | Vanaf volgend jaar zal Opel modellen exporteren naar Australiƫ en Nieuw-Zeeland, die daar aangeboden zullen worden onder de naam van het Australische GM-merk Holden. De betreffende modellen zijn de Astra GTC en de zeer sportieve Astra VXR, hier bekend als Astra OPC. Daarnaast zullen ook de Cascada cabriolet en de krachtige VXR-topversie (OPC) van de Insignia aangeboden worden.
Info

Opel CEO Karl-Thomas Neumann zegt hierover: "Bij Opel/Vauxhall zijn we blij om deze hoogwaardige modellen in onze Europese fabrieken te kunnen produceren voor het Australische Holden. Met hun prestaties, design en kwaliteit voldoen deze auto's aan de hoogste verwachtingen. Dit is de tweede keer op korte termijn dat we goed nieuws kunnen meedelen over de export van onze producten. Ongeveer een maand geleden hebben we aangekondigd dat we Buick-modellen voor de Amerikaanse markt in onze fabriek in Rüsselsheim zullen assembleren".

Opel

Gerasimos Dorizas, CEO van Holden, voegt hieraan toe: "Dankzij de sterke en langdurige samenwerking tussen de GM-merken in Europa en Australië, kunnen we onze klanten uitstekende, hoogtechnologische producten aanbieden. Deze nichemodellen zullen onze merkportfolio perfect aanvullen".

Vorig jaar in augustus kondigde Opel aan de activiteiten als zelfstandig merk te staken wegens de danige verslechtering van de Australische marktcondities, waardoor het continueren van de eigen activiteiten economisch niet langer verantwoord was. Op dat ogenblik gaf Opel aan dat het merk zou overwegen om de verkoop van Opel-modellen in de toekomst verder te zetten onder het lokale GM-merk Holden. Opel/Vauxhall en Holden hebben een lange geschiedenis in het delen en uitwisselen van technologieën en modellen.

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021