8 september 2004
 

Opel

Opel biedt speciale onderdelenservice voor klassieke modellen

Autozine
8 september 2004 | Opel heeft zijn distributie van onderdelen voor jonge klassiekers (youngtimers) vereenvoudigd. Onderdelen voor klassieke modellen zijn nu verkrijgbaar bij een enkele leverancier: Autohandels & Dienstleistungsgesellschaft (AHD), gevestigd in Trier. Voor het eerst kunnen klanten en dealers onderdelen voor Opel-modellen gebouwd tussen 1975 en 1992 rechtstreeks bij een enkele bron bestellen. Bij de lancering van Opel Classicparts, biedt AHD ongeveer 15.000 onderdelen aan voor acht modellen, en zijn er plannen om dit gamma in de toekomst nog uit te breiden.
Info

Met de herstructurering van de distributie wil Opel inspelen op de groeiende vraag naar onderdelen voor autos die zijn gebouwd in de jaren 70 en 80. Deze zogenaamde "youngtimers" zijn vooral populair bij jongere chauffeurs. In een eerste fase worden onderdelen aangeboden voor de modellen Manta B, Ascona B en C, Kadett D en E, Omega A, Rekord E en Vectra A. Het gaat dan voornamelijk om chassisonderdelen zoals deuren, motorkappen en voorruiten, maar ook om elektronische onderdelen, zoals starters, generatoren en koplampen. Remonderdelen en uitlaatsystemen vervolledigen het uitgebreide gamma.

Opel

Zowel particulieren als Opel-dealers kunnen gebruik maken van de online besteldienst door zich te registreren op de website. Zo krijgt de klant toegang tot ongeveer 15.000 onderdelen. De klanten kunnen vooraf betalen, hun creditcard gebruiken of contant betalen bij levering. Opel Classicparts heeft een hotline voor alle vragen in verband met auto-onderdelen: op het nummer +49 651-99 87 0 geven experts van AHD in acht verschillende talen informatie over beschikbare onderdelen en de bestellings- en leveringsmogelijkheden. Indien mogelijk, helpt AHD ook bij het zoeken naar onderdelen die niet aangeboden worden via Opel Classicparts.

IkWilVanMijnAutoAf
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021