17 april 2014
 

Opel

Nieuwe generatie FlexFix fietsendrager bij Opel

Autozine
17 april 2014 | Opel introduceert een nieuwe generatie van de FlexFix fietsdrager. Deze ingenieuze fietsendrager is nu ook op de Meriva beschikbaar. Daarmee is de fietsendrager beschikbaar op niet minder dan acht modelvarianten, van de compacte Adam tot en met de ruime Zafira Tourer. De nieuwe generatie FlexFix op bijvoorbeeld de Astra Sports Tourer en de Zafira Tourer biedt meer draagvermogen: twee tot vier fietsen met een gezamenlijk gewicht van vijftig tot tachtig kilogram.
AutoCoach
Info

Opel is de enige autofabrikant die het fietsdraagsysteem FlexFix af-fabriek aanbiedt. De nieuwe Meriva is nu ook leverbaar met dit systeem en kan daarmee twee fietsen van in totaal veertig kilogram dragen. De FlexFix is volledig geïntegreerd in de Meriva, het systeem is altijd aanwezig en schuift in en uit de achterbumper als een soort lade. Wanneer het niet in gebruik is, verdwijnt het zo goed als onzichtbaar in de achterbumper, zonder laadruimte weg te nemen.

Opel

Rugdeskundigen prijzen het fietsdraagsysteem volgens Opel, omdat de gebruikers ervan hun fietsen niet boven hun hoofd op een imperiaal op het dak moeten tillen en bevestigen. De FlexFix fietsendrager is juist dicht bij de grond gemonteerd, is inclusief alle bevestigingsmaterialen en dus zijn de fietsen bijzonder makkelijk op te laden.

Nog een voordeel van de FlexFix fietsendrager is dat hij zich achter de auto bevindt. Daardoor rijdt de auto zuiniger dan wanneer de fietsen op dakdragers gemonteerd zijn. Deze stabiele opstelling is bovendien bijzonder veilig bij een plotse remmanoeuvre of in het geval van een aanrijding. Wanneer de auto in zijn achteruit gezet wordt, waarschuwt een geluidssignaal de bestuurder dat de drager uitgeschoven is. De Park Pilot houdt ook rekening met de FlexFix wanneer de bestuurder wil parkeren en de auto in z'n achteruit zet.

De tweede generatie van het Opel FlexFix draagsysteem voor de Astra Sports Tourer (stationwagon) en de Zafira Tourer kan tot vier fietsen dragen, terwijl de Mokka er drie kan vervoeren. Wanneer deze FlexFix-versie volgeladen is, kan hij worden gekanteld, zodat de achterklep alsnog geopend kan worden.

Opel

Het verbeterde FlexFix-syteem van Opel biedt meer draagcapaciteit: de eerste en tweede fiets kunnen elk tot dertig kilo wegen. Zelfs de compacte Adam kan een fiets van dertig kilo dragen en met een bijkomende adapter ook een tweede fiets (van maximaal twintig kilogram) voor de bijrijder. Voor de Astra Sports Tourer en de Zafira Tourer is de FlexFix van tweede generatie verkrijgbaar met een verlengstuk voor twee extra fietsen van elk twintig kilo. De volledige laadcapaciteit bedraagt dan tachtig kilo (zestig kilo voor de Mokka).

De FlexFix fietsendrager kost 795 euro voor de Adam, de Corsa, de Meriva, de Astra,  de Mokka en de Zafira Tourer. Afhankelijk van het model is een adapter voor een derde en vierde fiets verkrijgbaar vanaf 265 euro.

IkWilVanMijnAutoAf
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021