20 juni 2005
 

Opel

Nieuw Europees Design Center voor General Motors

Autozine
20 juni 2005 | General Motors Europe kondigt aan dat het in januari 2006 een Europees Design Center zal openen in Rüsselsheim, Duitsland. Dit in het kader van haar streven om de productontwikkeling te versterken. Deze nieuwe vestiging wordt ondergebracht in het hart van het bedrijfscomplex in Rüsselsheim.
AutoCoach
Info

Carl-Peter Forster, President van GM Europe: "Design is nu al een van de pijlers van onze activiteiten, en dat zal het ook in de toekomst blijven. Daarom zullen wij een vestiging openen die onze ontwerpers de locatie, de sfeer en de uitrusting biedt die ze nodig hebben om het creatief proces te optimaliseren en onze toekomstige auto's te bedenken".

Opel

De wereldwijde ontwerpactiviteiten van General Motors worden gedragen door een multinationaal team met elf design centers, verspreid over de hele wereld. De kantoren staan met elkaar in verbinding via virtual reality studios en de projecten worden wereldwijd bestudeerd. Aan het hoofd van die organisatie staat Ed Welburn, GMs Vice President of Design. Welburn: "Een nieuw design center voor GM Europe is een boeiende aanwinst voor onze wereldwijde designactiviteiten. Onze onderneming koestert een passie voor design, en deze nieuwe vestiging zal ons helpen onze knowhow op dat vlak de komende jaren uit te bouwen, zowel binnen Europa als daarbuiten".

Parallel met deze aankondiging zal GM Europe ook een global Saab Brand Center oprichten in Zweden. Dit wordt het epicentrum van het merk Saab, en de thuisbasis van een strategisch ontwerpteam dat zich zal concentreren op het Saab-specifieke design.

Naast de Saab-ontwerpers wordt het Saab Brand Center ook het werkterrein van een team ingenieurs en marketingspecialisten, die in onderlinge samenwerking het merkkarakter van Saab zullen ontwikkelen en bewaken op alle niveaus van de ontwikkeling van voorstellen voor toekomstige producten tot het realiseren van een doeltreffende communicatie over de hele wereld.

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021
Opel Rekord bestaat 50 jaarOpel Rekord bestaat 50 jaar
7 oktober 2021
Opel Combo-e Cargo nu te bestellenOpel Combo-e Cargo nu te bestellen
9 september 2021