1 april 2011
 

Opel

Meer zuinige modellen bij Opel

Autozine
1 april 2011 | Opel kondigt vandaag een CO2-offensief aan, dat grootschalig wordt ingeluid tijdens de AutoRAI 2011 (13 t/m 23 april). Opel werkt al jaren aan technieken om zijn benzine- en dieselmotoren zo schoon en zuinig mogelijk te maken. Onder de noemer ecoFLEX brengt Opel nog dit jaar een fors aantal nieuwe troeven op de markt. Voor alle volumemodellen zijn of komen er zeer binnenkort varianten op de markt die zich onderscheiden vanwege het feit dat ze belastingvrij zijn en/of een lage bijtelling hebben.
AutoCoach
Info

Voor klanten die nog dit jaar zo zuinig en voordelig mogelijk willen rijden, biedt Opel een hele serie modellen met een lage CO2-uitstoot en groene energielabels. Dit geldt voor vrijwel alle volumemodellen, variërend van de Agila, Corsa en Meriva tot en met de Astra en het vlaggenschip Insignia. De Opel Corsa is al enige tijd beschikbaar in het voordelige belastingvrije en bijtellingsvriendelijke segment, evenals de Astra 5-deurs en Sports Tourer. Zeer recent werd daar de Agila aan toegevoegd. Nieuwe, voordelige varianten van genoemde modellen komen daar dit jaar nog bij, alsmede de kersverse 'nieuwkomers' Meriva en Insignia.

Opel

De onderhuids verbeterde Agila 1.0 ecoFLEX laat voortaan een CO2-uitstoot van 109 g/km noteren. Bij zakelijk gebruik valt de vernieuwde Agila in de categorie met het lage bijtellingstarief van 14 procent. Bovendien betaalt de klant bij aanschaf geen BPM en ook motorrijtuigenbelasting hoeft niet afgerekend te worden. De Agila 1.0 accelereert in 14,7 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 160 km/u. De prijzen van de wegenbelastingvrije Opel Agila beginnen bij € 8.995,-.

Ook de Corsa 1.3 CDTi ecoFLEX profiteert van een schone en zuinige motor. Het brandstofverbruik bedraagt 3,5 l/100 km. De CO2-uitstoot is 94 g/km. Dankzij deze cijfers draagt de Corsa ecoFLEX een A-label en is hij, net als de Agila, vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Leaserijders profiteren eveneens, want de Corsa ecoFLEX valt in de lage bijtellingscategorie van 14 procent. De Corsa ecoFLEX staat in de prijslijst voor bedragen vanaf € 14.595,-.

Opel

Nieuw is de vanaf de AutoRAI beschikbare Corsa met af-fabriek LPG-installatie. Met een CO2-emissie van 110 g/km valt deze Corsa 3-deurs voor de leaserijder in de gunstige bijtellingscategorie van 14 procent.

Was de Opel Meriva tot nog toe niet beschikbaar in zuinige varianten die kwalificeren voor gunstige bijtelling, met de AutoRAI zal Opel ook de Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX met start/stop-technologie introduceren, die zakelijke rijders het gunstige bijtellingstarief van 20% oplevert.

Opel

De af-fabriek LPG-installatie in de nieuwe Meriva zorgt er derhalve voor dat ook de LPG-variant met 20% bijtelling beschikbaar is. De Meriva met af-fabriek LPG-installatie is ook vanaf de AutoRAI te bestellen.

De nieuwe Opel Astra is reeds vanaf introductie beschikbaar met zeer zuinige benzine- en dieselmotoren voor zowel de 5-deurs variant als de Sports Tourer. Laatste toevoeging betreft de 1.3CDTI ecoFLEX met start/stop-technologie met een CO2-uitstoot van 104g/km en met een bijtelling van 20%. Het aanbod wordt verder uitgebreid met de 2.0CDTI met start/stop-technologie, een vermogen van 160pk/118kW en een CO2-uitstoot van 119g/km. Deze variant is verkrijgbaar vanaf € 29.495.

Opel

Het gamma van de Opel Insignia wordt in de loop van dit jaar uitgebreid met extra zuinige versies. Niet alleen komen er nieuwe, extra zuinige benzinemotoren beschikbaar voor zowel de 4- en 5-deurs als de Sports Tourer-variant van de Insignia, ook op dieselgebied zal de Insignia voortaan z'n toontje meeblazen in het zakelijk segment. Dankzij zuinige, nieuwe dieselmotorisering is de Insignia ook hier beschikbaar in de 20% bijtellingsklasse, voor zowel de 4- als de 5-deurs uitvoering. Deze Insignia-varianten kunnen vanaf de AutoRAI besteld worden.

Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
Opel maakt prijzen Astra 2021 bekendOpel maakt prijzen Astra 2021 bekend
13 oktober 2021