5 mei 2015
 

Opel

GM levert 500 miljoenste auto

Autozine
5 mei 2015 | General Motors viert een indrukwekkende mijlpaal: sinds de oprichting van het bedrijf in 1908 zijn er wereldwijd meer dan 500 miljoen auto's geleverd. Opel speelde hierbij een belangrijke rol. Dit Duitse merk leverde een aandeel van 68 miljoen auto's, die met name in de fabriek in Rüsselsheim van de band rolden. Reden voor wereldwijde festiviteiten! In totaal zullen vijf klanten gratis een auto mogen ontvangen.
Info

"In 2015 verwachten we meer dan 1.000 nieuwe auto's per uur te verkopen, 24 uur per dag" zei GM CEO Mary Barra. "Dit telt op naar bijna 10 miljoen auto's, het hoogste aantal in onze geschiedenis. Ik beschouw dit bijzonder hoge aantal als 10 miljoen mogelijkheden om onze producten zich te laten bewijzen en onze klanten te bedanken".

Opel

Verder wees Mary Barra op tal van GM productinnovaties zoals de allereerste V8 motor, de eerste automatische transmissie, de eerste automotive crash test dummies en de eerste airbags in een productie-auto.

Onlangs is de productie van de 500 miljoen auto's uitgebreid gevierd bij Opel in Duitsland  samen met trouwe klanten. Een van de genodigden, Anna Katharina Dionysius uit Riedstadt, kreeg zelfs een Opel Zafira Tourer, zó van de band, cadeau. Voorzien van de nieuwe tweeliter dieselmotor van 125 kW (170 pk), die voldoet aan de Euro 6-emissienorm.

Opel is sinds 1929 onderdeel van GM. Het Duitse merk heeft naam en faam gemaakt met  modellen als de Kadett, Rekord, GT, Manta en Kapitän. Opel was in 1989 het eerste merk dat modellen standaard uitrustte met een katalysator. Een nieuwe ontwikkeling is Opel OnStar: de persoonlijke service- en mobiliteitsassistent maakt van de auto een mobiele internet hotspot.

Opel

Karl-Thomas Neumann, CEO bij Opel: "Elk jaar verkoopt Opel nu meer dan een miljoen auto's en dat worden er meer nu we in korte tijd nieuwe modellen en motoren introduceren. Het hoogtepunt dit jaar is de introductie van de nieuwe Astra, een model dat veel klanten zal verrassen en nieuwe fans moet opleveren".

XLLease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021