25 augustus 2011
 

GM

GM en LG gaan samenwerking aan

Autozine
25 augustus 2011 | General Motors en de LG Group zullen gezamenlijk elektrische auto's ontwerpen en ontwikkelen, waarmee de samenwerking wordt uitgebreid die is gebaseerd op de werkzaamheden van LG als leverancier van batterijcellen voor de Chevrolet Volt en de Opel Ampera.
AutoCoach
Info

De afgelopen woensdag getekende, definitieve overeenkomst zal GM helpen om het aantal en de verschillende typen elektrische voertuigen uit te breiden die worden geproduceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van LG's bewezen expertise op het gebied van batterijen en andere systemen. Voor LG vertegenwoordigt de overeenkomst een verbreding van zijn portfolio als leverancier van automotive technologieën.

Opel

"Veel oplossingen voor de transportbehoeften in de toekomst kunnen sneller beschikbaar komen door verder te bouwen op onze samenwerkingsstrategie", zei GM Vice Chairman Steve Girsky. "Consumenten kunnen profiteren van het sneller verkrijgen van de meest recente technologie op het gebied van brandstofbesparing als we samenwerken met de beste leveranciers. Ook besparen we tijd en geld tijdens het ontwikkelingsproces".

Het succes van het aandrijfsysteem met range-extender in de Volt en Ampera heeft ertoe geleid andere samenwerkingsverbanden te onderzoeken op het gebied van de elektrificatie van auto's. Teams van LG- en GM-ingenieurs zullen samenwerken voor belangrijke componenten als ook voor voertuigstructuren en -architecturen. Auto's die voortkomen uit dit partnerschap zullen in veel landen op de markt worden gebracht.

De relatie tussen GM en LG, die begon met de levering van cellen door LG voor het batterijpakket van de Chevrolet Volt en de Opel Ampera, werd vorig jaar uitgebreid met het werken aan een demonstratievloot van elektrische Chevrolets Cruze. Deze auto's werden gebruikt als de officiële auto's voor de G20 top in Seoel en zijn nu in de fase van een market research programma aanbeland om meer kennis te verzamelen over de capaciteiten en de eisen.

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021